Valjevo za godinu dana dobilo osam mostova
Foto: Maja Marčeta

Izgrađeno 100 kilometara puteva

Valjevo za godinu dana dobilo osam mostova

InfoBiz -

Vrednost svih novoizgrađenih mostova je oko 120 miliona dinara, kaže za Kurir direktor Direkcije za izgradnju Valjeva Dragan Jeremić

VALJEVO - U proteklih godinu dana u valjevskom kraju je izgrađeno čak osam mostova, čija je vrednost oko milion evra.Poslednji među njima je most za Veselinovića naselje. Ovaj most, kao i preostalih sedam, oštećeni su u majskim poplavama 2014. godine. Pored mostova, gradska direkcija je uspela da izgradi 100 kilometara puteva u valjevskom kraju i u samom gradu skoro da više nema ulica koje su bez asfalta.

- Izgradnjom mosta za Veselinovića naselje simbolično smo završili obnovu mostova u valjevskom kraju, koji su oštećeni u majskim poplavama. Za godinu dana izgradili smo čak osam mostova i to je veoma veliki posao koji je značajan za Valjevo. Vrednost svih novoizgrađenih mostova je oko 120 miliona dinara - kaže za Kurir direktor Direkcije za izgradnju Valjeva Dragan Jeremić.Najduži most koji je urađen je most za Aničiće, dok je po dužini na drugom mestu most za Veselinovića naselje. Znatna suma novca izdvojena je za izgradnju ulica i puteva, a pored pojedinih sela i prigradskih naselja, novi asfalt je postavljen u nekoliko ulica u centru Valjeva, koje su godinama čekale na rekonstrukciju. Novi izgled uskoro će dobiti i Karađorđeva ulica, glavna saobraćajnica u gradu na Kolubari. Za taj posao izdvojeno je oko 35 miliona dinara.- U Valjevu više nema ulica koje pripadaju gradu a da nisu asfaltirane. Na građanima je da se angažuju kako bi privatne ulice bile predate gradu, što je uslov da bi bile asfaltirane - kaže Jeremić.(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track