(VIDEO) VUČIĆ: Viktoru to ne može da se desi, u Mađarskoj je poreska disciplina bolja nego u Srbiji
Foto: Zorana Jevtić

Posle sastanka s premijerom Orbanom

(VIDEO) VUČIĆ: Viktoru to ne može da se desi, u Mađarskoj je poreska disciplina bolja nego u Srbiji

InfoBiz -

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija može da se ugleda na Mađarsku po mnogo čemu, ali ne i kada je reč o većim subvencijama za poljoprivredu, jer je u toj zemlji daleko bolja poreska disciplina nego u Srbiji.

Ilustrovao je to navodeći da mađarski premijer sigurno ne može da "se pohvali" izveštajima kakve je on jutros dobio iz pojedinih gradova u Srbiji, a govore upravo o finansijskoj nedisciplini.

"Viktoru to ne može da se desi", primetio je Vučić.Odgovarajući na pitanje hoće li Srbija po ugledu na Mađarsku smanjiti poreze na ugostiteljske usluge, i povećati subevencije u poljoprivredi, Vučić je odgovorio: "Želimo da se ugledamo na Mađarsku po mnogo čemu, sve bismo mi to voleli da uradimo kao u Mađarskoj, ali su Mađari u tome bili ispred nas i pre 50 i 100 i 200 godina. Mi prihvatimo ono što nam odgovara, pa gledamo gde su veće subevencije", rekao je Vučić na konferenciji u Vladi Srbije.

On je istakao i da Orban ima 30 odsto veće poreze i PDV nego što su u Srbiji, ali se to, primetio je u Srbiji ne vidi.

"Kod nas se vide samo oblasti gde su veće subvencije", naveo je Vučić.Dodao je u tom smislu da je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović već izrazio želju da ode u Mađarsku kako bi se upoznao sa praksom te zemlje."Mi sebe još moramo da menjamo i učimo, ali preipitivaćemo i uzimaćemo ono najbolje. Spreman sam da vidimo sva dobra rešenja koja je Viktor napravio, da to uradimo i primenimo kod nas", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track