VIŠE TURISTA U SRBIJI: Uspela kampanja s vaučerima
Foto: Dado đilas

Porast od 12 odsto

VIŠE TURISTA U SRBIJI: Uspela kampanja s vaučerima

InfoBiz -
Mnogi su potcenjivali našu kampanju 'Moja Srbija', ali, mi smo uspeli da podelimo 11.760 vaučera, što je 60.000 noćenja, kaže premijer

SMEDEREVO - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija ubeležila porast broja turista od 12,7 odsto, a da je samo kroz vaučere ostvareno 60.000 noćenja domaćih turista, što pokazuje da je kampanja "Moja Srbija" bila uspešna.

Premijer je rekao da je porast broja turista veoma značajan za Srbiju i precizirao da je porast stranih turista ubeležen u svim turistickim mestima, a domaćih naročito u planinskom i banjskom turizmu. "To je od ogromnog značaja za Srbiju. Mnogi su potcenjivali našu kampanju 'Moja Srbija', ali, mi smo uspeli da podelimo 11.760 vaučera, što je 60.000 noćenja. Sledeće godine očekujemo da to bude još intenzivnije", rekao je Vučić u Smederevu, gde je bio domaćin pripadnicima diplomatskog kora na berbi grožđa.

Prema njegovim rečima, Vlada će raditi na turizmu i razvoju turističkih sadržaja, jer se sve to radi za dobro naše ekonomije i ozbiljno utiče na rast BDP. "Srbija će nastaviti sa svojim pozitivnim razvojem i više neće ulaziti u recesiju", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track