VLADA ZAPOŠLJAVA JOŠ 899 ČINOVNIKA: Pomoć radi bržeg sprovođenja legalizacije objekata
Foto: Thinkstock

Prednost imaju nezaposleni

VLADA ZAPOŠLJAVA JOŠ 899 ČINOVNIKA: Pomoć radi bržeg sprovođenja legalizacije objekata

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i inhfrastrukure saopštilo je danas da će u 130 gradova i opština u Srbiju tokom januara biti zaposleno 889 radnika koji će isključivo biti angažovani na bržem sprovođenju Zakona o ozakonjenju objekata.

Novi radnici angažuju se isključivo uz saglasnost vladine Komisije za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava, a Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture preporučilo je lokalnim samoupravama da prednost pri zapošljavaju imaju nezaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ministarstvo je za svaku opštinu odredilo koliko rešenja treba da donese na nedeljnom i mesečnom nivou i kontrolisaće njihove rezultate.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Lokalne samouprave će bržim sprovođenjem ozakonjenja značajno povećati prihode, jer će samo od taksi za ozakonjenje zaraditi 8,4 milijardi dinara, što je šest i po puta više od troškova zarada dodatnih radnika, koje će plaćati iz svojih budžeta.

Takođe, lokalne samouprave po završetku procesa ozakonjenja mogu da računaju i na nekoliko stotina miliona dinara veće prihode od poreza na imovinu.Zakon o ozakonjenju objekata usvojen je 20. novembra 2015.godine, a do sada je doneto oko 40.000 rešenja i popisano 509.932 objekta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track