Vučić: Brine me što nam je porastao javni dug zbog pada evra
Foto: Tanjug Dragan Stanković

Premijer u Topoli

Vučić: Brine me što nam je porastao javni dug zbog pada evra

InfoBiz -
Kada je reč o referendumu u Grčkoj, to je volja naroda u toj zemlji, ali brinem zato što je evro pao za 1,5 odsto, što nam povećava javni dug u evrima iako ni dinara nismo uzeli, rekao je predsednik vlade

TOPOLA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zbog pada evra, što je posledica rezultata referenduma u Grčkoj, javni dug Srbije u toj valuti povećan.

"Kada je reč o referendumu u Grčkoj, to je volja naroda u toj zemlji, ali brinem zato što je evro pao za 1,5 odsto, što nam povećava javni dug u evrima iako ni dinara nismo uzeli", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Topoli. Kako je dodao, to je težina posla koji obavlja i na to ne može da se utiče.

Upitan kako komentariše poruke političkih protivnika da je "ne" u Grčkoj poraz politike Vlade Srbije, Vučić je rekao da su onome ko misli da je to poraz, potrebne "ne samo naočare, već i debela sočiva". "Poraz moje politike je to što u Srbiji ne čekate u redovima ispred bankomata, što imate redovnu isplatu penzija i plata, što Srbija nije pred bankrotom, što je ovde sve stabilno. Plašim se da su izgleda ovde nekome potrebne naočare, a bogami i debela sočiva", naveo je Vučić.

"Ukoliko su to govorili oni lopovi koji su pljačkali ovaj narod, oni stručnjaci iz Demokratske stranke, što su Srbiju doveli do bankrota, pa je mi izlečili od njihovog bankrota, pa sad kažu treba da nas vrate u bankrot, ne daj bože, građani Srbije to više nikada neće hteti", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track