VUČIĆ DANAS U BEČU: Premijer na poslovnom forumu Srbija-Austrija
Foto: Zorana Jevtić

Srbija u Austriji 2015

VUČIĆ DANAS U BEČU: Premijer na poslovnom forumu Srbija-Austrija

InfoBiz -
Reč je o najvećem poslovnom forumu Srbija-Austrija do sada i namera je da se pruži podrška srpskim preduzećima. Na skupu učestvuju predstavnici oko 50 srpskih preduzeća, dok će oko 250 austrijskih firmi imati priliku da se upozna sa potencijalima srpskih kompanija

BEČ - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas će u Beču prisustvovati otvaranju Poslovnog foruma "Srbija u Austriji 2015".

Vučić će se sastati i sa austrijskim šefom diplomatije Sebastijanom Kurcom i razgovaraće s predstavnicima vodećih austrijskih kompanija. Poslovni forum Srbija-Austrija, koji će otvoriti premijer Vučić, ima za cilj podršku spskoj izvoznoj privredi, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež.

Reč je o najvećem poslovnom forumu Srbija-Austrija do sada i namera je da se pruži podrška srpskim preduzećima da upoznaju svoje austrijske partnere i da izađu na ovo tržište, rekao je Čadež, uoči održavanja foruma u Beču. On je najavio da će na skupu učestvovati predstavnici oko 50 srpskih preduzeća, koji će imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima austrijskih firmi, dok će oko 250 austrijskih firmi imati priliku da se upozna sa potencijalima srpskih kompanija i klastera. Oni će, naveo je Čadež, imati priliku da saznaju koji su to veliki investicioni projekti u Srbiji u kojima bi mogli da učestvuju u okviru procesa privatizacije srpskih preduzeća.

Delegacija Beograda na poslovnom forumu Srbija-Austrija

Delegacija Grada Beograda počeće danas dvodnevnu radnu posetu Beču, gde će učestvovati na poslovnom forumu "Srbija u Beču 2015", na kome će austrijskoj poslovnoj zajednici biti predstavljen investicioni ambijent u Srbiji i rezultati reformi usmerenih na unapređenje uslova poslovanja.

Kako je saopštila Gradska uprava, u delegaciji Grada biće gradski menadžer Goran Vesić i gradski urbanista Milutin Folić, koji će predstaviti investicione potencijale i projekte srpske prestonice.Vesić je rekao da će delegacija Beograda predstaviti investicione projekte srpske prestonice, poput uređenja deponije u Vinči, izgradnje četiri podzemne garaže, drugu i treću fazu veletržnice, ulaganje u beogradske toplane, kanalizaciju...On je naveo da će predstavnici Beograda predstaviti najznačajnije projekte, a pripremljen je i Vodič za strane investitore, koji sadrži sve potencijale glavnog grada Srbije.

Austrija je, prema njegovim rečima, jedan od najvećih investitora, ako ne i najveći u Srbiji, i zato su oni prvi s kojima treba razgovarati o navedenim temama.Vesić je podsetio i da se već daleko otišlo u pripremi tendera za deponiju komunalnog otpada u Vinči, kao i sa pripremama i tenderom za četiri podzemne garže.Veliki broj kompanija je, prema njegovim rečima, zainteresovan i za javno-privatno partnerstvo u oblasti kanalizacije, daljinskog grejanja i javne rasvete. Poslovni forum "Srbija u Beču 2015" biće održan sutra u Beču, a kako su organizatori najavili, trebalo bi da ga otvori premijer Vučić.Čadež: Biznis forum u u Beču za podršku srpskom izvozu

Poslovni forum Srbija-Austrija, koji će u Beču danas otvoriti premijer Srbije Aleksandar Vučić, ima za cilj podršku spskoj izvoznoj privredi, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež. "Veliku šansu vidim, ne samo u dolasku austrijskih kompanija kao investitora u Srbiju, već i u šansi srpskih preduzeća koja mogu da proizvedu dobar proizvod i da ga plasiraju na tržište Austrije, u partnerstvu sa austrijskim kompanijama", dodao je Čadež.

On je ukazao da je veoma važna politička podrška ovakvim biznis forumima, zbog čega je značajno prisustvo premijera Aleksandra Vučića.Mislim da ćemo uspeti da damo austrijskim kompanijama sveobuhvatnu sliku šta se na planu reformi desilo u Srbiji, koji su reformski zakoni doneti što može da im olakša donošenje odluke za investiranje u Srbiji, dodao je Čadež.

On je kazao i da predstavništvo PKS u Beču upravo obeležava 10 godina postojanja koje je u znaku intenzivne privredne saradnje dve zemlje.Prema njegovim rečima, Privredna komora Austrije je partner i mentor srpskoj komori u sveobuhvatnoj reorganiziji i uspostavljanju novog komorskog sistema u Srbiji.Želimo da se ugledamo austrijski model komorskog sistema i da ga primenimo na uslove u našoj zemlji, rekao je on, i dodao da svako odeljenje Privredne komore Austrije prenosi znanje kolegama iz svog sektora zaposlenima u PKS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track