Vučić: Država nije socijala za snaje i ššurnjaje
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Ljudi da prestanu da pitaju kad ću dobiti posao

Vučić: Država nije socijala za snaje i ššurnjaje

InfoBiz -
BEOGRAD - Bilo bi dobro kad bismo ljudima mogli da objasnimo da ne smeju da pitaju "kad ću dobiti posao", već kad će država da stvori bolje uslove za startap kompanije, kada će se dozvole dobijati brže da možemo da radimo, objasnio je danas premijer Aleksandar Vučić novinarima nakon otvaranja regionalnog centra Koka-kole u Beogradu.

Upitan šta treba učiniti da se podstiče preduzetnički duh, on je rekao i da moramo urednije da plaćamo porez, koji je, kako je primetio, značajno manji nego u zemljama okruženja, ali, dodao je, moramo gerenalno da budemo pozitivniji i da gledamo u budućnost.

"To znači da ne radimo za naredna tri meseca, već za narednih 30 godina, da potomcima ostavljamo kompanije", rekao je Vučić.

Podsetio je da je ove godine vlada za male i srednje kompanije odvojila milijardu i po dinara, da će davati povoljne kredite, da će biti podsticaja i u poljoprivredi, ali da se moramo naučiti da to sto država daje zaista treba da ide za proizvodnju, za novi kombajn, za navodnjavanje, a ne da se tretira kao "socijalna pomoć za snaje i šurnjaje".

"To su stvari koje ćemo da menjamo, a da li ćemo da uspemo, videćemo", poručio je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track