Vučić: Iduće nedelje olakšice za otplatu kredita u francima!

Pomoć zaduženicima u švajcarcima

Vučić: Iduće nedelje olakšice za otplatu kredita u francima!

InfoBiz -
Po rečima Vučića, druge zemlje u okruženju su pribegle merama na štetu banaka, što Srbija nikada neće učiniti

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će verovatno početkom iduće nedelje Narodna banka Srbije (NBS) predložiti određene olakšice za otplatu kredita indeksiranih u švajcarskim francima. Vučić u izjavi iz Davosa za Televiziju B92 nije mogao da precizira koje olakšice će biti predložene, ističući da će to utvrditi NBS u saradnji sa bankama.

On je ukazao da država nema nikakve obaveze da izdvaja novac da bi pomogla građanima koji su se zaduživali u francima, ali ipak traži način kako da im olakša otplatu rata i da pri tom ne ugrozi stabilnost finansijskog sistema.

Po rečima Vučića, druge zemlje u okruženju su pribegle merama na štetu banaka, što Srbija nikada neće učiniti. Građani su, kako je podsetio, u vreme kad su uzimali kredite imali izbor - da li da se zadužuju u francima po nižoj kamati, ili u evrima po višoj kamati. Predstavnici banaka u Srbiji sutra će razgovarati o najboljim rešenjima da pomognu klijentima koji su se zaduživali u francima, čija rata je uvećana usled jačanja te valute.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track