Vučić: Imamo maksimalnu podršku Nemačke
Foto: Fonet

Šef vlade srbije o stranim ulaganjima

Vučić: Imamo maksimalnu podršku Nemačke

InfoBiz -
O nemačkim investicijama vodi računa moj savetnik Jerg Heskens, koga je nemačka vlada poslala u moj kabinet, rekao je Vučić

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić obišao je juče tri firme - austrijski koncern „Svarovski“, nemački „Simens“ i „Agroseme“, i poručio da one pokazuju rezultate rada Vlade. Vučić je najavio da narednih dana treba da bude potpisan ugovor sa Klemensom Tenisom, „evropskim kraljem“, što će biti najveće strano ulaganje u srpsku poljoprivredu. Kako je rekao, trgovinska razmena sa Nemačkom povećana je za šest odsto, što je, smatra, dramatično povećanje.- U političkoj sferi uvek možete da nađete nešto da kritikujete, kao i kada je reč o Kosovu, ali što se ekonomskih reformi tiče, imamo maksimalnu podršku Nemačke i Evrope, kao i MMF - naveo je premijer. Vučić se osvrnuo i na izjave pojedinih nemačkih privrednika da je povoljnije ulaganje u Makedoniju nego u Srbiju.- Srbija je imala veće investicije od Makedonije uprkos činjenici da smo bili suočeni sa katastrofalnim poplavama - rekao je Vučić. On je uz to primetio da su neumesne kritike u slučajevima kad neka zemlja daje mnogo veću pomoć stranim ulagačima, kakav je primer u Makedoniji, gde je stranim investitorima davano dva i po puta više novca nego što sama investicija vredi.- Mislim da nemački investitori posebno vode brigu o Srbiji, a o svakoj nemačkoj investiciji lično brine moj savetnik - Nemac kojeg je nemačka vlada poslala u moj kabinet Jerg Heskens. Mi dajemo sve od sebe, a da li možemo da se trkamo sa nekim ko će dati dva ili tri puta više novca nego što je vrednost investicije. Ja nisam u stanju da to uradim - naglasio je on.

O letu predsednikaNEMAM VREMENA ZA KAFU I „FALKON“Premijer Vučić veruje da će u maju, biti doneta odluka da li će Srbija već u junu otvoriti pregovore o prvim poglavljima sa EU. Vučić je naveo i da izuzetno poštuje instituciju zaštitnika građana, ali da su ličnosti „nešto drugo“, a na pitanje o kvaru „falkona“, rekao je da nema vremena da se bavi time da li je neko prosuo kafu ili nije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja