Vučić: Kakvi dugovi Aerodromu, Er Srbija najbolja u regionu
Foto: Tanjug Oksana Toskić

Predsednik vlade u Nišu

Vučić: Kakvi dugovi Aerodromu, Er Srbija najbolja u regionu

InfoBiz -
NIŠ - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će kao predsednik vlade ukazati nacionalnoj aviokompaniji Er Srbija na mogućnost da uvede linije sa niškog aerodroma, ali da će to zavisiti od kompanije i njenoj poslovnog interesa.

Odgovarajući na pitanja novinara Vučić je rekao da Er Srbija posluje odlično i da nema sumnje da će rukovodstvo kompanije, ukoliko bude imalo poslovni interes, uvesti linije sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki".

"Oni hrle ka poslovnom uspehu. Kad je Lufthansa štrajkovala najviše su zaradili, ovo će im biti najbolja godina, a profit dvostruko ili trostruko veći nego prošle godine", rekao je Vučić i dodao da im neće biti date nikakve subvencije.

Naveo je da očekuje, posle davanja koncesionog ugovora za aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, da se taj sistem uvede i za aerodrom u Nišu i Lađevcima. "Nije nama cilj da se razvija samo Beograd, ali to zavisi od kompanija, da li postoji mogućnost da određene linije budu profitabilne. Ali lično ću im, kao predsednik vlade, ukazati na tu mogućnost", rekao je Vučić.

Na pitanje kad će navodni dugovi Er Srbije prema aerodromu "Nikola Tesla" da budu regulisani, Vučić je pitao o kakvim dugovima je reč, a onda konstatovao da je novinar očigledno pročitao saopštenje bivšeg ministra privrede i predsednika Pokreta "Dosta je bilo" Saše Radulovića. "Er Srbija posluje ubedljivo najbolje u celom regionu i da nema političkih prepreka verovatno bi kupila dve ili tri kompanije u regionu", rekao je Vučić.

On je dodao da veoma žali zbog ljudi koji čeznu za tim da njihova nacionalna kompanija bude manje uspešna i koji rade sve kako bi nešto loše o njoj rekli. "Takav čovek ne ume da čita papire koje bi umelo da pročita dete iz četvrtog razreda osnovne škole i žao mi je onih koji ponavljaju za takvima, koji ne umeju da pročitaju papire. Ali to nije nikada znao, nije umeo da čita ni kod nekih drugih stvari, ali da ne ulazim sad u to", rekao je Vučić, govoreći o Raduloviću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track