Vučić: MMF neće imati primedbe na fiskalni deficit
Foto: Jevtic

Misija 4. i 5. maja

Vučić: MMF neće imati primedbe na fiskalni deficit

InfoBiz -
Možemo da pričamo o drugim stvarima, ali o onome što je suština sporazuma MMF neće imati nijednu primedbu, uveren je premijer

NOVI PAZAR - Premijer Aleksandar Vučić veruje da misija MMF neće imati nikakve primedbe na fiskalni deficit.U izjavi novinarima Vučić je rekao da je uveren da Misija MMF koja će u Beogradu boraviti 4. i 5. maja, neće izneti primedbe na fiskalni deficit, zbog kojeg je naša zemlja ušla u aranžman sa tom institucijom."Možemo da pričamo o drugim stvarima, ali o onome što je suština sporazuma MMF neće imati nijednu primedbu", uveren je Vučić.Ocenivši da sprovođenje reformi napreduje dobro i da u prvih pet meseci primene reformske mere daju rezultate, on je podsetio da je smanjen fiskalni deficit, a uprkos smanjenju plata i penzija u javnom sektoru, povećani su prihodi i smanjeni rashodi.

"Ne vidim nijedan razlog, ukoliko u narednih pet meseci budemo ovako nastavili, zašto ne bismo mogli da sednemo i razgovaramo o tome kako da građani osete boljitak, jer su zaslužni za to što se mere upešno sprovode", ocenio je Vučić.Upitan šta je sa višokom zaposlenih u javnom sektoru, primetio je da na tome nije ništa urađeno, ali da postoji mogućnost, u zavisnosti od toga kako će biti sprovedene reforme, da to smanjenje bude na minimalnom nivou.Srbiji je potreban efikasan javni sektor, naveo je premijer, zbog čega je uveren da neće biti problema sa racionalizacijom u toj oblasti.

Ponovio je i da neće biti vanrednih izbora: "Zašto bi ih bilo. Jer mislite da treba da dobijemo više poslanika. Ako mislite da nam treba više od 138 koliko imamo sada, a možemo trenutno da dobijemo 154, ja ne vidim neku veliku potrebu i razliku", objasnio je Vučić.Naveo je i da će pokrajinski i lokalni izbori biti održani kada bude vreme za njih, a da je sada puno posla pre vladom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track