Vučić: Nije lako, ali smanjićemo dažbine na plate
Foto: Zorana Jevtić

Premijer posetio Odžake

Vučić: Nije lako, ali smanjićemo dažbine na plate

InfoBiz -

ODŽACI - Nije laka odluka o smanjenju poreza na rad, ali će toga biti, ne mnogo, ali će biti, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić u Odžacima.

On je, odgovarajući na pitanja novinara o smanjenju poreza i doprinosa na rad, rekao da će to biti možda jedan, dva odsto, ali da će svakako biti smanjenja, dok će na drugoj strani, ponovio je, plate u javnom sektoru biti povećane, možda već u septembru ili oktobru.

To sve omogućeno je dobrim finansijkim rezultatima, što podrazumeva, recimo, da je s jucerašnjim danom suficit u državnoj kasi bio 23 milijarde, umesto 80 milijardi deficita, kako je bilo projektovano.

"Pa vi izračunajte koliko je to poboljšanje", porucio je premijer dodajući da se energetika "podigla", rudarstvo takođe...Prerađivačka se dalje podiže, građevinarsto isto tako, nema problema samo ćemo da jurimo da pređemo tri odsto koliko je projekcija rasta MMF i verujem da ćemo to postići, naveo je Vučić, a onima "koji se raduju neuspesima" poručio je da to više govori o njima, "a ne o meni i divnim ljudima oko mene, i ovim radnicim ovde u Odžacima".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track