VUČIĆ O BUDŽETU ZA 2017. GODINU: Istorijski najniži deficit, borimo se za 4 odsto rasta
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Novembar završen u suficitu

VUČIĆ O BUDŽETU ZA 2017. GODINU: Istorijski najniži deficit, borimo se za 4 odsto rasta

InfoBiz -

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o budžetu za 2017. godinu, sa najnižim predviđenim deficitom u istoriji države Srbije u iznosu od 1,7 odsto BDP-a, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić u Valjevu prilikom obeležavanja deset godina rada Gorenja u tom gradu.

"Usvojili smo budžet i prvi put smo predvideli da nam u celoj državi bužetski deficit zajedno sa svim projektnim zajmovima bude svega 1,7 odsto. Ovo će verovatno biti prva godina od 1945. da imamo takvu projekciju, bez obzira što ćemo i Rusima da isplatimo 100 miliona evra i što smo za penzije dali 100 miliona evra jednokratne pomoći", rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Novembar smo, dodao je, završili sa suficitom od 3,1 milijarde dinara, što je oko 25 miliona evra, ukupno 37 milijardi od početka godine, znači više od 300 miliona evra imamo suficit, i to iako smo platili najveće moguće kamate u istoriji od milijardu i po evra.

VLADA SRBIJE: Usvojen Predlog budžeta za 2017. godinu

Srbija, konstatovao je, ima dosta investicija, ali, kako je primetio, nikad nije dovoljno "jer su nas ostavili gole i gladne posle pljačkaških privatizacija".

Ali, dodao je, planiramo da se u idućoj godini borimo za četiri odsto rasta, što u odnosu na prosek u Evropi koji je oko jedan odsto, znači da ćemo četiri puta brže da ih pristižemo nego što smo se nadali.

DESET GODINA USPEŠNOG POSLOVANJA: Vučić obišao fabriku Gorenje u Valjevu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track