VUČIĆ O POSETI MMF: Oni traže da prosečna primanja budu manja, a ja veća, ali videćemo..
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Teški razgovori

VUČIĆ O POSETI MMF: Oni traže da prosečna primanja budu manja, a ja veća, ali videćemo..

InfoBiz -

NOVI SAD - Biće teški razgovori s MMF, oni nikad nisu oduševljeni vojskom i policijom, ali ja smatram da su oni zaslužili povećanje i to ono koje nije simbolično, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinarara na pres konferenciji koju je držao s pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem.

Vučić je nakon zajedničke sednice dve vlade u Novom Sadu, a odgovarajući na pitanje koje to naše predloge MMF neće da prihvati, rekao da, najpre, ne želi da se obraća javnosti u vezi s tim razgovorima, jer "oni su naši prijatelji, pomažu nam da država bude zdrava i uvek su mnogo oprezniji, mada i ja sam veoma oprezan".

"Oni nađu druga pravila, iako kažu da je rezultat bolji, ali da zadržimo rezervu, traže da prosečna primanja budu manja, ja da budu nesto veća, ne zato što sam neoprezan, već znam da možemo i bolje", rekao je Vučić.

Ove godine, kako je naveo, u dogovoru sa MMF bio je predviđen deficit budžeta od milijardu i deset miliona evra.To je decit kojim bi MMF bio zadovolja, sa svim sto ćemo da platimo sto nas neko ranije uveo u grdne probleme, i sa tim što ćemo penzionere da obradujemo ne samo stalnim povećanjem već i jednokratnom pomoći, mi nećemo imati deficit ni od 200 miliona, a to je pet puta manje od onog što je MMF predvideo, poručio je Vucić.

MMF nama pojačava sada, kažu da možemo da imamo 600 miliona deficita, mi ćemo pokušati da to bude do 300 milona, ne veći, koji ne bi zaustavljao razvoj, već koji može pozitivno da utice na dalji rast, rekao je Vučić.

"Njihova je procena ove godine 2,7 rast, sledeće tri odsto, a mi ćemo pokušati da to bude 3,5 rast", poručio je premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track