VUČIĆ O ŽELEZARI: Verujem da ću se rukovati s Bušarom iz Esmarka
Foto: Tanjug

Kraj muka za Smederevce

VUČIĆ O ŽELEZARI: Verujem da ću se rukovati s Bušarom iz Esmarka

InfoBiz -
"U sredu ili četvrtak ću se videti u Londonu sa Bušarom i verujem da ćemo se rukovati, što će značiti kraj muka za Smederevo", rekao je Vučić na sednici Skupštine Srbije, tokom rasprave o rebalansu budžeta za 2014. godinu

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će 29. ili 30. oktobra u Londonu razgovarati sa predsednikom Odbora američke kompanije "Esmark" Džimom Bušarom i da veruje "da će to biti kraj muka za Železaru Smederevo".

"U sredu ili četvrtak ću se videti u Londonu sa Bušarom i verujem da ćemo se rukovati, što će značiti kraj muka za Smederevo", rekao je Vučić na sednici Skupštine Srbije, tokom rasprave o rebalansu budžeta za 2014. godinu.

On je rekao da će tokom posete Londonu, gde će održati javni čas studentima Londonske škole ekonomije i političkih nauka, obaviti razgovore u vezi sa Železarom, kao i s drugim investitorima.Vučić je ranije rekao da je "Esmark" jedan od kredibilnih potencijalnih partnera sa kojim će u narednom periodu definisati konačan status Železare.

Premijer je u parlamentu rekao i da je plan da se pre kraja mandata ove vlade smanji nezaposlenost za 100.000. "Na žalost nekih koji su rekli da ćemo imati 300.000 više nezaposlenih posle usvajanja Zakona o radu, a smanjili smo taj broj za 40.000.

Naš je cilj da pre kraja mandata, uz teške mere u javnom sektru gde će biti i otpuštanja kadrova, verujem da ćemo za 100.000 ljudi uspeti da smanjimo nezaposlenos, što je optimistično, a ja nisam optimista"", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track