Vučić: Povećanja plata i penzija će biti, ali ne na šštetu stabilnosti
Foto: Zorana Jevtić

Vlada će tražiti od MMF

Vučić: Povećanja plata i penzija će biti, ali ne na šštetu stabilnosti

InfoBiz -
Moja ruka nikada nije široka, jer uvek vodim računa o državnim i javnim finansijama, kaže premijer dodajući da "ćemo danas na sednici vlade imati isplaćeno sve što dugujemo bilo kome, pa i svakom sportisti, i to od pre dva-tri dana"

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da će Vlada tražiti od MMF povećanje plata i penzija, ali je naglasio da to ni po koju cenu ne sme da ugrozi fiskalnu stabilnost zemlje.

"Ne mislim da će biti velikih problema, jer nisam široke ruke po tom pitanju", rekao je premijer, najavljujući da će vlada sa predstavnicima MMF tokom posete koja sledi u Beogradu razgovarati o tome koliki je fiskalni prostor Srbije za povećanje plata i penzija.

Upitan šta to konkretno znači, premijer je pojasnio: "To znači da moja ruka nikada nije široka, jer uvek vodim računa o državnim i javnim finansijama". "Danas ćete na sednici vlade imati isplaćeno sve što dugujemo bilo kome, pa i svakom sportisti, i to od pre dva-tri dana", rekao je on.

Odgovarajući na pitanje novinara šta je još potrebno da Srbija uradi uoči posete MMF-a Srbiji krajem avgusta, Vučić je rekao da pored razgovora o povećanju plata i penzija, ostaje i da se završi posao na zakonu o ulaganjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track