Vučić: Povećanje PDV ne dolazi u obzir!
Foto: Tanjug, Oksana Toskić, Rade Prelić

Premijer odlučan

Vučić: Povećanje PDV ne dolazi u obzir!

InfoBiz -
Predsednik Vlade Srbije je rekao da povećanja neće biti zbog dobrih rezultata i budžetskog suficita od oko dve milijarde dinara u prva dva meseca

KOPAONIK - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti povećanja poreza na dodatu vrednost.

Vučić je rekao da povećanja neće biti zbog dobrih rezultata i budžetskog suficita od oko dve milijarde dinara u prva dva meseca, iako je povećanje PDV kao mogućnost postoji u sporazumu sa Međunnarodnim monetarnim fondom.

"Da su nam rezultati lošiji, onda bi naša obaveza bila u skladu sa sporazumom sa MMF da razmišljamo o povećanju PDV. Ovako ne pada nam na pamet da razmišljamo o tome, ni da to uzimamo u obzir", kazao je Vučić na konferenciji za novinare na Kopaonik biznis forumu.

Srpski premijer je istakao da Srbija ima jednu od najnižih stopa PDV u okruženju. Na pitanje novinara da li će biti povećane akcize na struju, Vučić je kazao da još nije doneta konačna odluka i da će se o tome razgovarati.

"Time ćemo se baviti kad završimo pitanje oko Železare. Da vidimo kako stoje bilansi Elektroprivrde Srbije i šta je to što je EPS-u potrebno", rekao je on, dodajući da je uvođenje akciza predviđeno sporazumom sa MMF.

Vučić je dodao da Srbija ima "ubedljivo najjeftiniju struju u Evropi", odnosno 30 odsto jeftiniju struju, nego zemlje koje imaju najjeftiniju struju u regionu. Vučić je naveo da će sledeće nedelje obići Železaru "Smederevu", kako bi razgovarao sa radnicima te fabrike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track