VUČIĆ POZVAO DELEZ: Povećajte procenat srpske robe
Foto: Tanjug

Otvaranje distributivnog centra u Staroj Pazovi

VUČIĆ POZVAO DELEZ: Povećajte procenat srpske robe

InfoBiz -
Premijer se zahvalio Delez grupi što zapošljava 11.000 radnika koji redovno primaju plate, ali i na tome što se obaveze prema državi izmiruju na vreme
1 / 4 Foto: Tanjug

STARA PAZOVA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju modernog distributivnog centra kompanije Delez Srbija u Staroj Pazovi površine 70.000 metara kvadratnih, u koji je uloženo 50 miliona evra, a posao će dobiti još 750 radnika, od kojih 400 do kraja ove godine.

Izrazivši zadovoljstvo otvaranjem ovog impresivnog objekta, premijmer je pozvao Delez grupu da poveća procenat srpskih proizvoda u svojim objektima. "Jedino što bih vas zamolio je da vam procenat proizvoda u vašim radnjama umesto 70 ubuduće bude između 75 i 80 odsto", kazao je premijer napomenuvši da danas ima završne razgovore sa MMF-om, te da je siguran da će dogovor sa tom međunarodnom finansijskom institucijom biti postignut.

To će, kazao je, doprineti još većoj stabilnosti i sigurnosti Srbije. On je zahvalio Delez grupi koja zapošljava 11000 zaposlenih koji redovno primaju plate, ali i na tome što se obaveze prema državi izmiruju na vreme."Ovaj dan je važan ne samo za Delez već i za Srbiju, s tim što Vlada Srbije ništa nije uradila osim što nije smetala u ovom projektu", rekao je Vučić.

Premijer je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da će Delez grupa u narednim godinama uložiti još više u našu zemlju, te da će zaposliti još 400 radnika do kraja ove, odnosno ukupno 750 do 2020. godine.Premijer je uveren da će Delez u Srbiji zarađivati više i potpuno je, kaže, siguran da oni podržavaju pokrenute reforme.

Zahvalivši svima na angažovanju u ovom projektu, vučić je rekao da je siguran da teškim radom i poštovanjem pravila može da se dođe do najboljih rezultata."Verujem u dobru budućnost Deleza i siguran sam da Srbija ima dobru budućnost", zaključio je premijer.

Inače, Delez distributivni centar je najmoderniji i najveći distributivni centar u zemlji poseduje jedinstven sistem distribucije, a tokom izgradnje primenjeni su najviši tehnološki standardi i većinu radova su izvodile kompanije iz Srbije.

Nalazi se u industrijskoj zoni u Staroj Pazovi je otvoren u prisustvu generalnog direktora Delez Srbije Džon Kiricisa (John Kyritsis), predsednika i generalnog direktora belgijske Delez Grupe Frans Milera (Muller) i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića.

Distributivni centar Delez Srbije (Delhaize Serbia) ima mogućnost proširenja kapaciteta i do 125.000 kvadratnih metara u narednim godinama. Centar je povezan sa tri ključna putna pravca i raspolagaće sa 120 utovarno-istovarnih mesta sa kojih će dnevno moći da pođe 250 šlepera.

Distributivni centar će svakoga dana moći da isporuči 6.500 paleta, što je kolicina robe dovoljna za snabdevanje 450 prodavnica i moći će da podrži rastuću maloprodajnu mrežu te kompanije u regionu. Upotreba savremenih materijala u izgradnji omogućiće veću energetsku efikasnost zgrade i do 15 odsto manjom emisijom ugljen-dioksida.

U izgradnji su korišćeni moderni materijali i poslednja tehnologija koja donose uštede i racionalniju potrošnju energije - savremena izolacija, upravljanje otpadom, jedinstven sistem za navodnjavanje okolnih zelenih površina, najnovije tehnologije i metode hlađenja i drugo.

Novina je i što novi distributivni centar ima gravitacione police za palete - za skladištenje visokofrekventne robe pod malim nagibom kojim se ubrzava isporuka robe u paletama, zatim gravitacione police za kutije koje omogućavaju isporuku robe u malim količinama, otvaranjem originalnih kutija, čime se bolje odgovara potrebama asortimana malih prodavnica.

Takođe, u centru će biti obezbeđeno glasovno izdavanje naloga za spremanje robe umesto dosadašnjeg tekstualnog, što omogućava veću efikasnost u radu, jer se sva uputstva primaju putem snimljenih poruka, a komande se izdaju glasom. Gradnja centra je počela u junu prošle godine.Trgovinski lanac Delez Srbija planira u Srbiji da otvori 10 do 20 novih objekata i uloži oko 45 miliona evra, koliko je investirano i u 2013. Delez Srbija je članica međunarodnog trgovinskog lanca Delez grup, čije je sedište u Belgiji, a koji posluje u Evropi, Americi i Aziji.

Delez Srbija posluje kroz formate Maxi supermarket, Mini Maxi, Tempo, Tempo Expreš i Shop&Go. Delez u Srbiji ima oko 380 maloprodajnih objekata koje se snabdevaju iz tri distributivna centra.Belgijski trgovinski lanac Delez je u trećem ovogodišnjem tromesečju na godišnjem nivou zabeležio rast prihoda od 3,3 odsto, na 5,462 milijadi evra. Belgijska Delez grupa je u martu 2011. kupila srpski trgovinski lanac Maksi za 932,5 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track