VUČIĆ PRED POSLANICIMA: Do kraja godine pravićemo Mercedesove autobuse
Foto: Beta

Odgovara na pitanja

VUČIĆ PRED POSLANICIMA: Do kraja godine pravićemo Mercedesove autobuse

InfoBiz -
Ikarbusove autobuse videćete na ulicama Beograd, Novog Sada, Pančeva i Lazarevca. Videće se rezultati našeg rada i vrednih radnika Ikarbusa, najavio je premijer

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, odgovarajući na pitanja poslanika, da će građani Srbije Mercedesove autobuse videti već pred kraj godine, a oni će biti proizvedeni u Ikarbusu u Zemunu.

"Videće naši građani da će Mercedesovi autobusi biti proizvedeni u Zemunu, tamo gde neki pre nas nisu ostavili ni kamen na kamenu", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje lidera Nove stranke Zorana Živkovića u Skupštini Srbije. On je naglasio da nikada nije rekao da će Mercedes da kupi Ikarbus, već da ima prostora za strateško partnerstvo.

"Ja sam i javno rekao kada je direktor Mercedesa bio sa mnom, da Mercedes neće kupiti Ikarbus, da neće biti reč o privatizaciji, već da ima prostora za strateško partnerstvo. Nemojte da govorite nešto što nikada nisam rekao", rekao je Vučić.

Premijer je rekao da je Ikarbus već isporučio sedam autobusa, a trenutno, fabrika, koja je pre ovog posla izgubila više od 900 zaposlenih, u ovom trenutku radi 46 autobusa za Mercedes. Rokovi za isporuku su septembar, novembar i decembar, naveo je i dodao:

"Ikarbusove autobuse videćete na ulicama Beograd, Novog Sada, Pančeva i Lazarevca. Videće se rezultati našeg rada i vrednih radnika Ikarbusa". U parlamentu su danas osim premijera i prvi potpredednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, potpredsednik vlade i ministar Rasim Ljaljić, potpredsednica vlade i ministarka Kori Udovički, potpredsednica vlade i ministarka Zorana Mihajlović.

Takođe, u Skupštini su i ministri Nebojša Stefanović, Nikola Selaković, Aleksandar Vulin, Velimir Ilić, Zlatibor Lončar, Ivan Tasovac i Vanja Udovičić, a naredna tri sata rezervisana su za pitanja narodnih poslanika predstavnicima izvršne vlasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track