Vučić: Struje i gasa biće dovoljno, bez poskupljenja do proleća
Foto: Tanjug

Građani ne treba da brinu

Vučić: Struje i gasa biće dovoljno, bez poskupljenja do proleća

InfoBiz -
Tokom zime sigurno neće biti poskupljenja, poručio je premijer u toku posete basenu Kolubara
1 / 5 Foto: Tanjug

LAZAREVAC - Poskupljenja struje neće biti tokom zime, svakako ne do proleća ili leta naredne godine, poručio je danas u rudarskom basenu Kolubara premijer Aleksandar Vučić.

"Tokom zime sigurno neće biti poskupljenja", kazao je Vučić novinarima.

Što se tiče gasa, premijer je rekao da građani nemaju šta da brinu ni po pitanju struje ni po pitanju gasa, te da posle njegovog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom Srbiji, kako je rekao, gas stiže onoliko koliko nam je potrebno."Posle sastanka sa Putinom sutradan su nam puštene količine gasa koje mi hoćemo, odnosno koliko se nama sviđa da platimo toliko i uzmemo i tu nema nikakvog ograničenja", rekao je premijer.

Napomenuo je da Termoelektrana "Nikola Tesla" ima 1,47 miliona tona uglja tako da neće biti nikakvih problema u snabedevanju tim energentom tokom zime jer je samo to, kako je rekao, dovoljno za 100 do 150 dana u slučaju neke jake zime. Srbija, dodao je, ima i rezervu od oko pet hiljada tona uglja u Velikim Crljanima ali da to, zasad, nećemo dirati jer je to ugalj visoke kalorijske vrednosti. "Kad obnovimo potpuno proizvodnju uglja u Tamnavi zapadno polje možemo da se ponosimo jer ćemo biti jedan od najboljih proizvođača uglja u regionu", poručio je Vučić.

"Donosimo odluke u skladu sa interesima Srbije"

Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u Lazarevcu da Srbija ima svoju vladu i da donosi svoje odluke u skladu sa svojim interesima."Mi smo na evropskom putu, još nismo otvorili poglavlje 31 ali se politika Srbije ne menja preko noći", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara o izjavi evropskog komesara za susedsku politiku i proširenje Johanesa Hana da Srbija treba da uskladi svoju politiku sa politikom EU prema Rusiji.

Nije prvi put da sam čuo nešto slično, rekao je Vučić tokom obilaska rudarskog basena Kolubara i kopa Tamnava zapadno polje, i dodao da i on ima nekoliko pitanja.Kako je kazao, sada će da otvori samo jedno, a to je "kada neko izgubi 1,5 milijardu evra zbog nemogućnosti izvoza voća i povrća u Rusiju njemu EU nadoknadi 1,1 milijardu" i zapitao "ko će to nama nadoknaditi".Premijer je naveo da je njegov posao da vodi vladu i brine o građanima Srbije i dodao da on "i čuje i razume sve što govore na bilo kojem jeziku, ali da ćemo odluke donositi mi".Evropski komesar Han, koji 20. novembra dolazi u posetu Srbiji, apelovao je juče na Srbiju da podrži sankcije Unije prema Rusiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track