Vučić: Telekom ne prodajemo bez dobre cene
Foto: Zorana Jevtić

O privatizaciji

Vučić: Telekom ne prodajemo bez dobre cene

InfoBiz -
UB - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se preko pojedinih medija vrše pritisci na vladu Srbije u vezi prodaje Telekoma, da informacije koje se pojavljuju nisu tačne i ponovio da ukoliko Vlada Srbije ne bude zadovoljna cenom i uslovima neće ni prodavati tu kompaniju.

"Ne znam kako su se pojavile informacije, ali se tačne nisu pojavile", rekao je Vučić i naveo da je jedan od ponuđača pokušao da izvrši pritisak na Vladu Srbije "i da kaže kako je to njegova ponuda, iako to nije sasvim istinito". Vučić je u obraćanju novinarima nedaleko od Uba gde je otvorena rekonstruisana deonica puta Pambukovica - Novaci od oko pet kilometara, rekao da sa druge strane u našoj zemlji ne može ništa da se obavi bez različitih "političko-kriminalno-mafijaških pritisaka svih mogućih".

On je ukazao da su pojedini koji su protiv privatizacije Telekoma ranije govorili da 100 odsto te firme vredi dve milijarde evra, a kada vide da je država obezbedila da može da ga proda po toj ceni onda kažu da treba da vredi tri milijarde.

"Ako ne budemo zadovolljni cenom i uslovima nećemo da privatizujemo Telekom", istakao je premijer i dodao da bi to bila velika šteta za Srbiju "na radost svima onima što ne znaju šta govore, a koji će zbog toga da budu oduševljeni". Vučić je dodao da lično ne može da promeni neke stvari navodeći da je slična situacija i sa sportom gde ne može da se izvrši privatizacija.

"Očigledno je da je u Srbiji taj lobi koji mora da vuče unazad po svaku cenu toliko jak i snažan i tome se veoma teško suprotstaviti", ocenio je premijer. Na pitanje za šta bi se novac od prodaje iskoristio, premijer je rekao da bi više od polovine išlo u vraćanje ranije napravljenih katastrofalnih dugova, odnosno kratkoročnih kredita koji su uzimani na pet godina sa sedam i po odsto kamate. Vučić je naglasio da nas ti krediti "bukvalno jedu" i da "pojedu na hiljade puteva godišnje u Srbiji" poput danas otvorenog.

Prema njegovim rečima, preostala polovina novca od prodaje bi bila uložena u infrastrukturne radove i investicije. On je dodao da sigurno taj novac ne bi bio upotrebljen za druge potrebe, jer nam za to ne bi "bio neophodan niti važan".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track