VUČIĆ U DAVOSU: Premijer danas sa potpredsednikom Evropske komisije
Foto: Vlada Srbije

Svetski ekonomski forum

VUČIĆ U DAVOSU: Premijer danas sa potpredsednikom Evropske komisije

InfoBiz -
Na marginama skupa u Švajcarskoj, premijer će razgovarati i sa predstavnicima Gugla i mnogih svetskih kompanija, šefovima zemalja EU i predstavnicima EU, kao i sa turskim premijerom Ahmetom Davutogluom

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić, drugog dana učešća na Svetskom ekonomskom forumu Novi globalni kontekst u Davosu, imaće niz bilateralnih susreta, a najduže će, kako je najavio, razgovarati sa potpredsednikom Evropske komisije Fransom Timermansom.

Vučić će sa visokim evropskim zvaničnikom razgovarati o evropskom putu Srbije, reformama i njihovom sprovođenju. Premijer je juče rekao da od Evropske unije očekuje još veću podršku na evropskom putu Srbije i da veruje da će takvu podršku dobiti.

Na marginama skupa u Davosu, premijer će razgovarati i sa predstavnicima Gugla i mnogih svetskih kompanija, šefovima zemalja EU i predstavnicima EU, kao i sa turskim premijerom Ahmetom Davutogluom. Uoči početka Svetskog ekonomskog foruma, Vučić se po treći put u samo nekoliko meseci sreo sa kineskim premijerom Li Kećijangom, sa kojim je razgovarao o svim važnim projektima o kojima je bilo reči i tokom Beogradskog samita.

Svetski ekonomski forum koji je juče otvoren u Davosu okupio je oko 2.500 državnika, poslovnih lidera, filantropa i umetnika, a neke od tema razgovora su aktuelni pad svetskih cena nafte, nedavni skok vrednosti švajcarskog franka, kao i inicijativa Evropske centralne banke (ECB) o kupovini obveznica vredan 50 milijardi evra mesečno do kraja 2016. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track