VUČIĆ U DAVOSU: Premijer se sastao s predsednicom Švajcarske Doris Lojtard
Foto: Vlada Srbije

Švajcarske investicije blizu milijardu evra

VUČIĆ U DAVOSU: Premijer se sastao s predsednicom Švajcarske Doris Lojtard

InfoBiz -

DAVOS - Premijer Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa predsednicom Švajcarske Doris Lojtard, sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, povećanju švajcarskih investicija, kao i podršci Švajcarske u sistemu dualnog obrazovanja.

Vučić je naglasio da Srbija pridaje veliki značaj unapređenju saradnje dveju zemalja u svim oblastima, naročito u oblasti privrede i obrazovanja.On je istakao da su švajcarske investicije u Srbiji u poslednje dve godine udvostručene i iznose blizu milijardu evra, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

"U Srbiji posluje 200 švajcarskih kompanija, koje zapošljavaju 9.000 ljudi i to je dobar pokazatelj atraktivnosti našeg tržišta", zaključio je Vučić i pozvao predsednicu Lojtard da poseti Srbiju.

Dvoje sagovornika razmenili su stavove i mišljenja povodom migrantske krize i regionalne stabilnosti.Premijer se na marginama 47. godišnjeg sastanka Svetskog ekonomskog foruma susreo i sa izvršnim direktorom Delhaze Dirkom Boerom.

Premijer se od jutros sastao i sa kineskim predsednikom Si Djinpingom, bivšim britanskim premijerom Gordonom Braunom, koji je na Forumu u svojstvu specijalnog uzaslanika UN za obrazovanje, zatim sa osnivačem Foruma, nemačkim ekonomistom Klausom Švabom i premijerom Šri Lanke Ranilom Vikremensingeom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track