VUČIĆ U HUAVEJU: Susret sa srpskim studentima, učesnicima programa Seme za budućnost
Foto: Vlada Srbije

Premijer Srbije danas sa predsednikom i premijerom Kine

VUČIĆ U HUAVEJU: Susret sa srpskim studentima, učesnicima programa Seme za budućnost

InfoBiz -
PEKING - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas, poslednji dan posete Kini, sastankom sa predstavnicima kompanije Huavej (HUAWEI), a predstoje mu razgovori sa predsednikom Kine Si Đinpingom i premijerom Li Kećijangom.
1 / 5 Foto: Vlada Srbije

Vučić je tokom posete Kompaniji Huavej razgovarao i sa srpskim studentima, učesnicima programa "Seme za budućnost".

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Razgovaralo se o napretku programa koji je dogovoren prilikom posete kineskog premijera Li Kećijanga Srbiji.Premijer Vučić zahvalio je predstavnicima kompanije Huavej na prilici da srpski studenti učestvuju u programu "Seme za budućnost", koji je od velikog značaja za Srbiju i istakao da se nada da će na srpskom tržištu biti još više mesta za tu kompaniju.

Potpredsednik Kompanije Jung Lu istakao je da je ta Kompanija spremna na veća ulaganja u Srbiji, gde već sarađuju sa "Telekomom" i EPS, kao i na poboljšanju kvaliteta kompjuterske opreme i povećanju broja stipendista iz Srbije.Obraćajući se srpskim studentima premijer Vučić je istakao da Srbija ima talentovane ljude kojima nedostaje praksa."Vi ovde ne učite samo za sebe, vi ovde predstavljate svoju zemlju.

Ono što ćete vratiti u Srbiju od velikog je značaja za celu zemlju, a mi ćemo učiniti sve da dobijete priliku da svoje znanje u Srbiji i pokažete", izjavio je premijer Vučić.Jung Lu je naglasio da Huavej promoviše talenat u IT sektoru u Srbiji."Smisao našeg projekta je da ponudimo inovativne proizvode i rešenja. Veoma smo ponosni na njega. Studenti iz 60 zemalja učestvuju u ovom projektu, Srbija već drugu godinu. Naš cilj je da najnovije tehnologije dovedemo u Srbiju", zaključio je Jung Lu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track