VUČIČ U NIŠU: Država će pomoći mladim preduzetnicima da pokrenu posao
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Poseta kompaniji Fazi

VUČIČ U NIŠU: Država će pomoći mladim preduzetnicima da pokrenu posao

InfoBiz -

NIŠ - Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će država ubuduće, koliko god bude mogla, pomagati mladim ljudima koji odluče da pokrenu sopstveni posao.

Vučić je prilikom obilaska preduzeća koje se bavi proizvodnjom elektronskih ruleta, slot aparata, kao i svetlosne i saobraćajne signalizacije "Fazi", rekao da su dva mlada čoveka koji su ponovo pokrenuli to preduzeće, pravi primer onoga što je potrebno Srbiji.

"Ovo je pravi put kojim želimo da Srbija ide, da bude više ovakvih momaka i svima bi nam bilo bolje", rekao je Vučić.

On je dodao da su vlasnici firme, koja danas zapošljava 27 ljudi, krenuli u biznis, a da nisu računali na državu, ali da će im država ubuduće pomagati, malo koliko bude mogla, kako bi imali više zaposlenih.

"Čestitam im na znanju i tome što su pokazali da njihovom pameću mogu da naprave komplikovane mašine i nadam se da će u našim halama poput Pionira ili Arene, moći da vidimo njihove semafore", rekao je Vučić.

Kompnija Fazi trenutno ima 47 zaposlenih, od kojih je više od polovine sa visokom stručnom spremom, odnosno diplomirani inženjeri elektrotehnike.

Sarađuje sa 340 dobavljača iz Srbije i 60 iz inostranstva, a osim na srpskom tržištu, posluje i na tržištima još 30 zemalja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track