VUČIĆ U PROKUPLJU: Auto-put Niš-Priština spas za Toplički okrug
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vrednost radova između 600 i 700 miliona evra

VUČIĆ U PROKUPLJU: Auto-put Niš-Priština spas za Toplički okrug

InfoBiz -

Auto put Niš-Priština biće spas za Toplički okrug, a Niš će postati centar i raskrsnica puteva, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić navodeći da će ukupna vrednost radova iznositi između 600 i 700 miliona evra.

On je u Prokuplju rekao da je Srbija spremna da delimično učestvujem u finansiranju, ali čeka da EU saopšti koliko su oni spremni da učestvuju u finansiranju.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

Vučić je istakao i da je Srbija dobrim delom uradila dosadašnji deo posla i da se očekuje fizibiliti studija od Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke.

"Pokušaćemo da oni to rade besplatno i to smo se dogovorili u okviru Berlinske konferencije i čekamo da vidimo", rekao je premijer.

(FOTO) PREMIJER U PROKUPLJU: Vučić obišao novoizgrađeni vrtić

Kada su u pitanju papirologija i birokratske stvari koje moraju da budu završene Vučić je ocenio da je Srbija značajno ispred prištinske strane.

"Ali za nas je svejedno pošto ćemo autoput kroz Toplički region svakako da gradimo, jer mi taj deo dozivljavamo kao svoju teritoriju, deo naše zemlje. Time nam Niš postaje centar i raskrsnica puteva, ali istovremeno Toplicu dramtično podize, jer investitori prvo što pitaju je blizina autoputa", istakao je Vučić.

(FOTO) VLADA NASTAVLJA SA AKTIVNOSTIMA U NIŠU Vučić: Sledeće godine završavamo Koridor 10

On je ocenio da će ova saobraćajnica mnogo da znači za Prokuplje i za Kursumlju posto prelazi preko njihovih teritorija, ali i za Žitorađe i Blace.

"Mi ćemo da se zudužimo, ali nije autoput posao od jednog dana, a to zašta smo odgovorni pred EU je 77 kilometara. Oni su rčunali da to može da izađe između 600 i 700 miliona evra i mi smo spremni da učestvujemo delimicno u finasiranju i kroz budzetsko i kroz kreditno finansiranje, ali cekmo da EU konacno kaze koliki su oni deo spremni da pomognu i da ucestvuju u finansiranju", rekao je premijer u Prokuplju.

VLADA SRBIJE NASTAVLJA ZASEDANJE U NIŠU: Vučić danas obilazi Prokuplje, Kuršumliju, Nišku banju...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track