Vučić: U ŽŽelezari je sve lepo, nema višše posla za snaje iš šurnjaje!
Foto: Tanjug Zoran žestić

O situaciji u Smederevu

Vučić: U ŽŽelezari je sve lepo, nema višše posla za snaje iš šurnjaje!

InfoBiz -
Znate, kada treba da zaradi snaja i šurnjaja i svi drugi pa su davali svojim najbližima. Sad je vreme je da se to prekine, poručio je premijer

SUBOTICA - U smederevskoj Železari proverava se poslovanje, najavljuje se da će tokom septembra biti otvorena druga peć i jednom rečju - tamo je sve u redu, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

"U Železari je sve lepo i u redu", naveo je premijer odgovarajući novinarima koje je interesovalo šta se događa u smedervskoj fabrici nakon što je u nju ušla policija, a zatim dodao: "Proveravamo šta su tamo neki mešetarili".

Vučić je objasnio da umesto da se čelik prevozi vodenim putem, a potom železnicom, jer je to najjeftiniji način, neki su uvek izmišljali razloge zašto nije bilo moguće da se prevozi na ta dva načina, nego su poslove poveravali svojim prijateljima i kumovima. "Znate, kada treba da zaradi snaja i šurnjaja i svi drugi pa su davali svojim najbližima. Sad je vreme je da se to prekine", poručio je Vučić dodao: "Ne brinite, pre kraja septembra, u toku septembra, idemo tamo da pustimo drugu peć".

Policija u smederevskoj Železari od juče proverava poslovanje bivšeg rukovodstva, zbog sumnji da je bilo nepravilnosti u transportu roba.

Sumnja se, naime, da je bivše rukovodstvo Železare angažovalo veliki broj privatnih preduzeća koja su svoje usluge naplaćivala po cenama većim od tržišnih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track