VUČIĆ: Uskoro nova fabrika ribe u Smederevu
Foto: Nemanja Pančić

Najavljena i pomoć malim firmama

VUČIĆ: Uskoro nova fabrika ribe u Smederevu

InfoBiz -
Premijer Aleksandar Vučić zahvalio je danas nemačkim firmama što su prepoznale pristojan poslovni ambijent u Srbiji što je omogućilo otvaranje 5.000 radnih mesta u poslednje tri godine u firmama s nemačkim kapitalom, te ih je sada ukupno više od 30.000.

Imamo najave da će ove godine biti osnovana i nova preduzeća s nemačkim kapitalom, a za nekoliko dana u Smederevu ćemo otvoriti fabriku za preradu ribe, najavio je premijer na prvoj sesiji dijaloga u okviru Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje.

"Takvu fabriku do sada nismo imali u Srbiji. U početku će se baviti uvozom i preradom lososa, a kasnije i obradom i preradom domaće ribe", najavio je premijer.

Zato nam je i potreban drugačiji pristup, dodao je, jer do sada smo imali znanje, ali sada nam treba primenjeno znanje, koje će da garantuje profit firmama, a posao i zaradu zaposlenima.

"Ova godina je za nas godina preduzetništva i to nije samo jalova politička izjava, već smo odvojili mnogo više novca za te namene nego 2015", rekao je Vučić navodeći da je prošle godine to bilo 559 milion a dinara, a ove gotovo tri puta više - milijardu i po dinara.

Nastavićemo i dalje da dajemo povoljne kredite malim srednjim firmama, domaćim preduzetnicima, dodao je, navodeći da će to biti povoljni krediti od partnerskih banaka, što je važno za investicije i obrtni kapital. "Radićemo i dalje da pomognemo koliko god je moguće mikro, malim i srednjim preduzećima", zaključio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track