Vučić: Veće plate i penzije možda i ove godine
Foto: Zorana Jevtic

Dvostruko bolji rezultati od očekivanih

Vučić: Veće plate i penzije možda i ove godine

InfoBiz -
Mi smo predvideli sa MMF-om kad smo ulazili u teške mere budežstki deficit od 55 miijardi za prvi kvartal, podsetio je premijer

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoji mogućnost da se plate i penzije povećaju u ovoj godini.

"Mi smo predvideli sa MMF-om kad smo ulazili u teške mere budžetki deficit od 55 miijardi za prvi kvartal", podsetio je Vučić i dodao da on neće preći 27 milijardi, što je dvostruko bolje od onog što se očekivalo. Uprkos činjenici da je mart najteži mesec, jer se plaća 30 odsto više kamata za dugove iz prethodnog perioda koji su uzimani po visokim stopama, deficit neće preći 27 milijardi.

"To nas dovodi do toga da smo svi zajedno uspeli, želim da se zahvalim penioznerima I radnicima u javnom I privatnom sketoru", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu. Vučić je precizirao da Srbija beleži rast potrošnje, a ne pad kao što, kako je istakao, neki lažno pokušaju da prikažu, raste naplata akciza…

"Ovo su prvi znaci oporavka srpske ekonomije", naglasio je premijer.Ukoliko budemo uspešni u drugom I trećem kvartalu razgovaraćemo sa MMF o povećanju plata I penzija, zaključio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track