VUJOVIĆ SA MMF: Od verovatnog bankrota smo došli do sređenih finanisija
Foto: Beta

Dobre ocene

VUJOVIĆ SA MMF: Od verovatnog bankrota smo došli do sređenih finanisija

InfoBiz -
Država 20. veka je za nama, a treba nam država 21. veka, poručio je ministar

BEOGRAD - Ministar finansija Dušna Vujović ocenio je danas da su razgovori sa MMF uspešno završeni, da su rezultati dobri, a ekonomija raste.

"Ovo su rezultati rada vlade i premijera. Od skoro verovatnog bankrota došli smo do sređenih finansija, do unapređena u fiskalnom deficitu i prešli smo od resecije koja je pretila u pozitivan rast ekonomije", rekao je Vujović na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predstanvicima MMF.

On je dodao da se od danas okrećemo novim zadacima i najveći, a najveći su strukturne reforme.

"Država 20. veka je za nama, a treba nam država 21. veka", poručio je ministar.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) objaviće danas rezultat druge revizije stend baj aranžmana sa Srbijom, od kojeg vlasti Srbije očekuju pozitivnu ocenu. Osim ministra finansija Srbije Dušana Vujovića, na konferenciji govore šef misije MMF Džejms Ruf, stalni predstavnik MMF u Beogradu Deheng Kim i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Članovi misije MMF su na završnom sastanku revizije s premijerom Aleksandrom Vučićem u ponedeljak istakli izuzetan napredak Srbije u sferi makroekonomske stabilnosti i fiskalne konsolidacije.

Po ranijim najavama premijera, dogovor o povećanju plata u javnom sektoru i penzija očekuje se krajem oktobra, u poslednjoj ovogodišnjoj reviziji. MMF je Srbiji krajem februara odobrio trogodišnji stend baj aranžman iz predostrožnosti, od 1,2 milijarde evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track