ŽELEZARA SMEDEREVO Vučić: Ugovor s onim ko ponudi najbolje uslove
Foto: Fonet

Svi su kredibilni

ŽELEZARA SMEDEREVO Vučić: Ugovor s onim ko ponudi najbolje uslove

InfoBiz -
O Esmarku i tužbi te kompanije protiv slovačkog biznismena Petera Kamaraša premijer je rekao da su novine i pre svašta pisale kao i da ga je sramota i da komentariše šta se tim povodom sve pojavilo u medijima

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će država o smederevskoj Železari napraviti ugovor sa onim ko bude ponudio najbolje uslove.Vučić je, na molbu novinara da prokomentariše tužbu Esmarka protiv slovačkog biznismena Petera Kamaraša i da odgovori da li je on predviđen za novog šefa Železare, rekao da su novine i pre svašta pisale.Kao primer takvog pisanja on je naveo i da se govorilo da nije u pitanju Esmark, nego "Milova i Koletova kompanija". "Tako ste pisali i za Esmark da smo se sve dogovorili, da to nije Esmark, već Milova i Koletova kompanija, pa ste se svi pravili blesavi da ne znate o čemu se radi, svi su izmišljali, lagali i to im je odgovaralo", rekao je Vučić. Kako je rekao, "sramota ga je i da komentariše šta se tim povodom sve pojavilo u medijima".On je rekao da, osim što su predstavnici Esmarka uzeli dokument kao mogućnost za javljanje na tender, ništa drugo nije video.Premijer je rekao da je ta kompanija i dalje kredibilna."Svi su kredibilni i to naravno nisu ni Milove, ni Koletove i ne znam koje firme, ali šta ćete, tako je to u našoj zemlji...", rekao je Vučić.

Vlada usvojila Uredbu i više predloga zakona

Vlada Srbije donela je danas Uredbu o osnivanju Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, kao i Uredbu o osnivanju i uređenju Koordinacionog tela za taj pregovarači proces.

Vlada Srbije usvojila je na sednici i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Republike Moldavije o ukidanju viza za državljane ove dve zemlje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. Vlada je usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Kraljevine Maroko o saradnji u oblasti veterine, navedeno je u saopštenju.

Usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Srbije i Vlade Republike Belorusije o saradnji u oblasti odbrane, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track