ZORANA MIHAJLOVIĆ: Najponosnija sam na Duing biznis listu
Foto: Nebojša Mandić

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Najponosnija sam na Duing biznis listu

InfoBiz -

BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je, kad je reč o radu njenog ministarstva, najponosnija na napredak na Duing biznis listi (Doing busineš), a zatim i na završetak dela autoputa od Ljiga do Preljine.

"Za mene je vrlo važna Duing biznis lista Svetske banke i to što je Srbija u top deset zemalja u svetu po onome što je uradila za samo dve godine da bi popravila uslove poslovanja. Nije moguće ništa raditi, ako uslovi poslovanja nisu dobri, ako ima korupcije, i zato sam time posebno zadovoljna", rekla je Mihajlović.

"Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u prvih 100 dana rada nove Vlade zabeležilo je 50 konkretnih stvari i rezultata. Verujem da ovim možemo da kažemo da smo opravdali poverenje građana i premijera Aleksandra Vučića", izjavila je Mihajlović povodom prvih 100 dana rada nove Vlade.

Govoreći o ciljevima do kraja mandata, ministarka je rekla da su primarni Koridor 10, autoput do Čačka, početak radova na autoputu Niš-Merdare-Priština, autoput do granice sa Crnom Gorom, te da Srbija uradi svoje na izgradnji železničke pruge Beograd-Budimpešta.Cilj je i da Srbija na Duing biznis listi bude među prvih deset ili petnaest do kraja mandata ove vlade."Srbija je ove godine zabeležila najbolji rang na Duing biznis listi i sada smo na 47. mestu, najviše zahvaljujući uvođenju elektronskih građevinskih dozvola.

U oblasti izdavanja dozvola za dve godine skočili smo za više od 100 mesta. Sa kineskim partnerima potpisali smo ugovore o gradnji brze pruge Beograd - Budimpešta, auto-puta od Surčina do Obrenovca i završetak dela Obilaznice oko Beograda.

U Vojvodini smo posle četiri godine stajanja pokrenuli radove na "Ipsilon kraku" kod Subotice", kaže Mihajlović.Ozakonjenje, kaže ministarka, može da ide mnogo brže zbog čega će se sledeće nedelje sastati sa predstavnicima lokalnih samouprava."Ozakonjenje ne ide dovoljnom brzinom, pripremiili smo način kako da pomognemo opštinama i gradovima i na to ću se posebno fokusirati", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da sa ruskim partnerima nastavlja obnovu tri železničke deonice na Koridoru 10 od kojih je jedna završena, a završeno je i osam ugovora o projektovanju za rehabilitacije puteva ukupne dužine 158 kilometara. Počela je gradnja nove fabrike vode u Užicu, kao i reševanja problema sa vodosnabdevanjem u Vranju i Pančevu.

"Verujem da ovi rezultati pokazuju da Vlada Srbije i naše ministarstvo mogu da ispune glavne ciljeve: bolji život građana baziran na realnom ekonomskom rastu, da podrže put Srbije u EU i sprovođenje evropskih standarda", naglasila je Mihajlovićeva.

U razgovoru sa novinarima je navela da mora da prizna da je stigla sve da uradi i više od toga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track