ZORANA OTKRIVA Često sam ljuta na Drobnjaka ali uvek završi posao, drugi se na telefon i ne javljaju
Foto: Ministarstvo Građevinarstva

Dobro radi posao

ZORANA OTKRIVA Često sam ljuta na Drobnjaka ali uvek završi posao, drugi se na telefon i ne javljaju

InfoBiz -

VRČIN - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović priznala je danas da je često ljuta na v.d. direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka, ali da sa njim "nema problema pošto uvek završi posao", dok se neki drugi direktori "ni ne javljaju na telefon".

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Naplatna rampa u Vrčinu biće završena sredinom aprila

Na pitanje novinara šta preporučuje Drobnjaka za novi mandat na čelu Puteva Srbije, Mihajlović je rekla da on dobro radi posao, s obzirom da se često čuje sa njim telefonom i da uvek završi sve što je predviđeno.

Ona je dodala i da o izboru direktora javnih preduzeća na javnim konkursima ne odlučuje Ministarstvo saobraćaja već vladina komisija u okviru Ministarstva privrede."Pominje se često Drobanjak i kao resorni ministar mogu da kažem da se najmanje 10 puta dnevno čujemo, od čega sam verovatno sedam puta ja ljuta, ali je činjenica da na kraju radnog dana ili meseca imam završen posao što se tiče Puteva Srbije. Ima direktora koji se ni na telefon ne javljaju", istakla je Mihajlović.

Ona je podsetila da je vlada donela odluku da se raspišu konkursi za sva javna preduzeća i da će komisija pregledati sve ponude i za Puteve Srbije."Niko nije u toj komisiji iz Ministarstva saobraćaja, već je nadležno Ministarstvo privrede. Postoje mnogi testovi koje će kandidati raditi i iskustvo će se gledati. Pustila bih komisiju da za svako preduzeće da svoj predlog, a mi kao ministarstvo ćemo se složiti sa svakim predlogom koje Ministarstvo privrede stavi pred vladu", navela je Mihajlović.

Ona je naglasila govoreći o autoputu Kragujevac - Batočina da se tu sada radi i subotom i nedeljom."Preporuka je moja izvođačima, posto je lepo vreme, da se radi po ceo dan dok se vidi i ako je moguće subotom i nedeljom. Ta priča da je radno vreme na gradilištu do četiri - ne slažem se pošto je tu doručak, ručak... a građevinska sezona traje samo šest meseci. Važni su rokovi", rekla je ministarka.Mihajlović je dodala da je Srbija ranije imala prazna gradilišta, dok ova vlada ima dobre rezultate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track