ZVANIČNO: EU dobila potvrdu Moskve o obustavi Južnog toka
Foto: Fonet Dragan Antonic

Odustali

ZVANIČNO: EU dobila potvrdu Moskve o obustavi Južnog toka

InfoBiz -
Tokom telefonskog razgovora sa zamenikom evropskog komesara za energetiku, Marošom Šefčovičem, ruski ministar energetike Aleksandar Novak je potvrdio obustavu

MOSKVA - Evropska komisija dobila je zvaničnu potvrdu Moskve o obustavi gradnje gasovoda Južni tok, saopštila je danas pres služba Evropske komisije.

"Tokom telefonskog razgovora sa zamenikom evropskog komesara za energetiku, Marošom Šefčovičem, ruski ministar energetike Aleksandar Novak je potvrdio obustavu izgradnje Južnog toka", navodi se u saopštenju Komisije, javlja ruska novinska agencija Tas.

Kako podseća ruska agencija, predsednik Rusije Vladimir Putin je 1. decembra objavio da njegova zemlja odustaje od tog projekta, a zvanični Brisel i članice EU otada čekaju zvanično saopštenje o kraju Južnog toka i ističu da do sada nisu primile nikakav pisani dokument koji potvrđuje tu činjenicu.

Šefčovič je u telefonskom razgovoru sa Novakom rekao da će Komisija intenzivirati svoju saradnju sa zemljama centralnoistočne i jugoistočne Evrope "na planu povezivanja evropskih tržišta i diverzifikacije isporuka gasa".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track