13. PLATA U POŠTI SRBIJE: Krkobabić bi svima isplatio po 30.000 bonusa, ali Vučić to smatra nedoličn
Foto: Aleksandar Jovanović

Svako od 15.000 zaposlenih dobio bi još jednu prosečnu platu

13. PLATA U POŠTI SRBIJE: Krkobabić bi svima isplatio po 30.000 bonusa, ali Vučić to smatra nedoličn

Društvo -

BEOGRAD - Nadzorni odbor Pošte Srbije, na preporuku direktora Milana Krkobabića odlučio je da se zaposlenima u tom javnom preduzeću iz dobiti isplati bonus oko 30.000 dinara, ali je međutim, ta odluka pod znakom pitanja jer premijer Aleksandar Vučić je smatra nedoličnom.

Izvor lista tvrdi da bi isplata 13. plate za 15.000 zaposlenih u Pošti bila suprotna merama štednje koje su još na snazi. Nadzorni odbor Pošte doneo je na sednici 24. aprila odluku da se 30 odsto dobiti iz 2015, koja je iznosila 30 miliona evra, izdvoji za 13. platu zaposlenih.

Pored toga što bi ovom odlukom svako od 15.000 zaposlenih dobio jednu prosečnu platu, Krkobabić je obećao sindikatima i da će im bonus biti isplaćen pre početka godišnjih odmora, početkom jula.On je ovakav stav zauzeo bez konsultacija sa nadležnima u Vladi, što je premijera razbesnelo jer smatra da su bonusi suprotni merama štednje.Zato je neizvesno da li će Krkobabić uspeti to da ispuni, rekao je sagovornik lista.Predsednika Sindikata PTT Srbije Aleksandar Pavlović smatra da 13. plata treba da se isplati. jer taj novac ne ide iz budžeta, već iz zarade firme.Po nekim procenama, svaki radnik bi trebalo da dobije oko 30.000 dinara.

Znamo da Vlada treba da da saglasnost, ali mislim da ne bi trebalo da bude problema. Ako se ne isplati, biće nezadovoljstva radnika, pa neki sindikati najavljuju i štrajk, rwkao je Pavlović Blicu.List navodi da iz kabineta Milana Krkobabića nije dobio odgovor na pitanje zašto je odluka o bonusima doneta bez konsultacija sa Vladom.

(Fonet/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track