SASLUŠAN MILKO JOSIFOV: Cvijanović laže, ništa ne dugujem
Foto: Nebojša Mandić

Demantuje glumca

SASLUŠAN MILKO JOSIFOV: Cvijanović laže, ništa ne dugujem

Društvo -
Bivši Zoranov prijatelj i saradnik negirao je sve navode krivične prijave koju je zbog prevare protiv njega podneo dramski umetnik

BEOGRAD - Milko Josifov, protiv koga Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu zbog sumnje da je prevario Zorana Cvijanovića, na saslušanju je tvrdio da navodi krivične prijave koju je glumac podneo protiv njega nisu tačni, kao i da njemu, kao ni Nebojši Vranešu, ništa ne duguje! On i Cvijanović su bili prijatelji, pre 15 godina zajedno su osnovali producentsku kuću „Jodi“ i firmu za reciklažu, iz koje je Cvijanović na kraju, navodno, izbačen bez prebijene pare. Zbog toga nije mogao da plati ostatak duga od 70.000 evra investitoru od kog je kupio stan, pa je morao da izađe iz njega.Posao im cvetao- Josifov je u potpunosti negirao navode krivične prijave oštećenih, tvrdeći da prema njima nema nikakvu obavezu - kaže izvor Kurira upoznat sa istragom.Prema njegovim rečima, do okončanja ove faze postupka i odluke tužilaštva da li će protiv Josifova biti podignuta optužnica ostalo je da se sasluša još nekoliko svedoka, među kojima je jedan advokat koji je takođe bio partner u firmi. Cvijanović i Vraneš su u svojim iskazima detaljno objasnili na koji način ih je Josifov prevario, iako ga je Zoran Cvijanović zapravo i uveo u posao kao partnera u firmi „Set reciklaža“.- Objasnili su da je firma za reciklažu u početku imala četiri partnera i da je, osim pomenute trojice, u poslu bio i jedan advokat. Zahvaljujući ozbiljnom planu poslovanja, ali pre svega Zoranu Cvijanoviću, dobili su velike subvencije od države i posao je krenuo odlično, a zarada je bila dobra - kaže naš sagovornik.Samo advokat isplaćenMeđutim, na prevaru, Josifov je navodno preostalu trojicu izbacio iz posla.- S obzirom na to da su bili dobri prijatelji i da su i na poslovima iz filmske produkcije radili zajedno, glumac mu je verovao „do poslednjeg dinara“. Tek kada je uložio sve što je imao, uključujući i celokupnu imovinu, shvatio je da ga je partner prevario i izbacio iz firme - dodaje on.Milko Josifov je, navodno, tada počeo i da izbegava prijatelje.- Četvrtog partnera, advokata koji je takođe bio potpisnik prijave, isplatio je navodno sa 100.000 evra i on je svoju prijavu povukao. Međutim, Cvijanovića i Vraneša potpuno ignoriše i navodno ne želi da i njima na isti način vrati dug - kaže izvor Kurira iz istrage.Zoran Cvijanović nam se nije javljao na telefon, a juče su nam komšije u zgradi u kojoj sada živi kod supruge Lane, koju je napustio 2011, rekli da je dolazio, ali da ga poslednjih dana ne viđaju.

Preko sudaCVIJANOVIĆ: ŠTETU MORA DA NADOKNADIAdvokatska kancelarija „Tomanović“, koja zastupa Zorana Cvijanovića, saopštila je juče da njihov klijent osnovano veruje da će pred nadležnim državnim ustanovama ostvariti satisfakciju za prevaru kojoj je bio izložen i za pričinjenu štetu koja mu mora biti nadoknađena.- Postoje svi uslovi da Zoran Cvijanović ostvari punu zaštitu svojih prava pred nadležnim pravosudnim organima - saopštila je kancelarija advokata Zdenka Tomanovića.

IstragaNA PROVERI I SUBVENCIJEPrvo osnovno tužilaštvo, kako Kurir saznaje, proverava i gde su otišle subvencije koje je firma „Set reciklaža“ dobila od države.- Država, uz određene uslove, daje subvencije, ali one mogu da se koriste samo za namenu za koju su i date. Proverava se da li je novac utrošen kako je bilo propisano ili na nešto drugo - kaže sagovornik Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track