ISPOVEST RODITELJA NESTALIH BEBA: Tvrde da su deca mrtva, a poturaju životinjski DNK!
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Tragično

ISPOVEST RODITELJA NESTALIH BEBA: Tvrde da su deca mrtva, a poturaju životinjski DNK!

Društvo -
Kad je Nikola Šegrt uspeo da dođe do tkiva svoje navodno umrle bebe, DNK analiza u Kanadi pokazala da u njemu nema ljudskih ćelija!

BEOGRAD - Tragajući za istinom, roditelji nestalih beba nailazili su na neverovatne nelogičnosti - od toga da se novorođenče za 24 sata svog života ugojilo 100 grama i poraslo četiri centimetra pa do toga da leš deteta nikad nije ni stigao do kapele.Ovo je samo delić iz šokantnih ispovesti roditelja koji veruju da su njihove nestale bebe ipak žive, a koji su bili gosti emisije „Život priča“ na TV Prva. Oni tvrde da se od njih kriju uzorci tkiva preminule dece, odnosno parafinski kalupi na osnovu kojih bi radili DNK analize i potvrdili da su bebe stvarno njihove. Na pitanje zašto ne mogu da dobiju ono na šta imaju puno pravo, jedan od roditelja, Goran Filipović, odgovorio je:Borba protiv vetrenjača- Zato što smo pre toga imali slučaj Jovića iz Kruševca. Tada je prvi put po naredbi tužilaštva urađena DNK analiza po pitanju nestalih beba u Srbiji. Podaci su bili frapantni - da se u kalupima nalaze tkiva više različitih osoba i da to ne može nikako pripadati porodici Jović. Posle toga, svaka borba da mi dokažemo istinu je bila borba protiv vetrenjača - ispričao je u emisiji Filipović, čija se supruga porodila 3. juna 1978. godine.Još šokantniji podaci usledili su kad je Nikola Šegrt, čija se supruga porodila 16. oktobra 1993. godine, otkrio da u parafinskom kalupu do kojeg je konačno došao nema ljudskih ćelija! DNK analizu radio je u Vankuveru, u Kanadi.

Ne odustaju... Goran Filipović i Nikola Šegrt
Ne odustaju... Goran Filipović i Nikola Šegrt

Bebe nisu sahranjene

- Ja imam taj nalaz iz Kanade i na njemu jasno piše da se u onome što treba da pripada mom detetu ne nalaze ljudske ćelije. Da li je reč o životinjskim ćelijama ili je jednostavno uzorak uništen pre nego što nam je konačno predat, ne bih znao da kažem, ali dokaza da je moja beba mrtva nema - objašnjava Šegrt za Kurir.Ovaj slučaj prepun je nelogičnosti. Dete mu je rođeno sa 2.850 grama, dugačko 49 centimetara. Na obdukcionom nalazu piše da je umrlo sa 2.975 grama i dugačko 51 centimetar, što navodi na zaključak da se ugojilo i poraslo uprkos obilnom krvarenju. Od JKP „Pogrebno“ kasnije dobijaju potvrdu da leš deteta nikad nije stigao u kapelu.

NelogičnostiNISU IMALI NI IME, A DOBIJALI JMBGNestale bebe, koje su proglasili mrtvim po rođenju, nisu imale ni ime, ali su uprkos tome ekspresno dobijale JMBG, otkriveno je u emisiji „Život priča“. To je rađeno protiv zakona, koji nalaže da se JMBG dobija samo preko MB obrasca u koji se unosi identitet bebe. Goran Filipović tako je, preko svojih izvora, u knjigama matičara pronašao JMBG svog deteta, i to pod imenom Sofija.

Protiv odšteteNEĆEMO NOVAC, VEĆ ISTINURoditelji nestalih beba poručuju za Kurir da se nacrt zakona koji predviđa odštetu za roditelje od 10.000 evra nikako ne sme usvojiti, jer se tako nikad neće saznati istina o njihovoj deci.- Mi hoćemo zakon po nacrtu profesorke Vesne Rakić Vodinelić, koji predviđa detaljnu istragu o nestalim bebama i otkrivanje istine o njima. Nas ne zanima novac, već šta je bilo s našom decom - poručuje Mirjana Novokmet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track