(VIDEO) SMAJLOVIĆ PRIZNALA: U Srbiji ima cenzure!
Foto: Printscreen Youtube

Mišljenja NUNS i UNS o istim temama

(VIDEO) SMAJLOVIĆ PRIZNALA: U Srbiji ima cenzure!

Društvo -
Predsednik NUNS Vukašin Obradović i predsednica UNS Ljiljana Smajlović odgovarali su na ista pitanja u emisiji "Dvougao", a tom prilikom je glavna urednica Politike izjavila kako u "Srbiji ima cenzure, ali ne i u listu koji uređuje".

Predsednici dva reprezentativana novinarska udruženja izneli su svoje mišljenje o tome kako vide medijsku scenu u Srbiji, kako vide kulturnu scenu, političku scenu, pričali su o ključnim problemima novinarstva u Srbiji, o tome šta bi radili kao ministri kulture i informisanja...

Glavna urednica Politike i prva žena UNS-a, neobično je prokomentarisala izmišljeni "državni udar", koji je njen kolega Obradović okarakterisao kao "urad na zdrav razum".

"Slobodno izražavanje političkog mišljenja", opisala je histeriju koju je u medijima nedavo izazvao Dragan J. Vučićević na Pinku.

Obradović i Smajlović su pričali i o tome zašto se više ne emituje emisija "24 minuta sa Zoranom Kesićem", ali najveću pažnju zdravorazumskog čoveka privlači izjava Ljiljane Smajlović na pitanje o cenzuri u Srbiji. Dok je Vukašin Obradović objasnio da je "cenzura u Srbiji sistemska", Smajlović je šokirala rečima:

"Ima cenzure, ali ne u listu Politika", odgovorila je uz kiseli osmeh.

Predsavnici NUNS-a i UNS-a pričali su i o tome po čemu se Srbija razlikuje danas u odnosu na devedesete godine prošlog veka, šta je najveći uspeh, a šta najveći neuspeh srpkse vlade, komentarisali su i "smenu" ministra Gašića...

Interesantno je i to da su Obradović i Smajlović dali veoma različita tumačenja istrage za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

Pogledajte!

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track