BOŽIĆNO PROLEĆE: Danas 13, sutra 14, a u ponedeljak 16 stepeni!
Foto: Profimedia

Baš je otoplilo

BOŽIĆNO PROLEĆE: Danas 13, sutra 14, a u ponedeljak 16 stepeni!

Društvo -
BEOGRAD - U Srbiji će danas, posle maglovitog jutra sa slabim mrazom, u većini mesta biti malo oblačno i toplije sa najvišom dnevnom temperaturom do 13 stepeni.

Republički hidrometeorološki zavod je saopštio da se u nižim i višim predelima zemlje očekuje topljenje snežnog pokrivača.U severnim krajevima biće oblačno, mestimično sa kišom, koja će se na severu Bačke i Banata pred jutro ponegde lediti pri tlu.

Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar.Jutarnja temperatura biće od minus tri do tri, a najviša dnevna od osam do 13 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će ujutru u nižim delovima grada biti mestimično maglovito sa slabim mrazom, a u toku dana umereno oblačno i toplije. Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar.Jutarnja temepratura biće od minus dva do dva, a najviša dnevna oko 10 stepeni.

Prema prognozi vremena, do utorka se očekuje toplo, sa temperaturama iznad prosečnih vrednosti i u većini mesta sa najvišom temperaturom od 12 do 16 stepeni. U nedelju će biti umereno i potpuno oblačno sa kišom, usled čega se očekuje i dalje topljenje snega u višim predelima.

U ponedeljak se tokom dana očekuje kratkotrajan prestanak padavina i delimično razvedravanje, u toku noći naoblačenje sa kišom, dok će u planinskim predelima duvati jak vetar. Od srede se očekuje hladnije, uz česta prolazna naoblačenja sa padavinama, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom, dok će u nižim predelima biti mestimicno i sa kišom i susnežicom.

Savetuje se oprezna vožnja zbog poledice

U Srbiji je zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima moguće stvaranje poledice, te se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i budu oprezni u vožnji, saopštilo je danas JP "Putevi Srbije".

Vozačima se savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, voze oprezno i pažljivo.U Srbiji se tokom dana očekuje porast dnevne temperature, a usled otapanja snega može doći i do odrona, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona, a ta teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica. Ovakav režim saobraćaja biće na snazi do daljeg. U Vojvodini je, zbog radova na redovnom održavanju, na snazi je izmena režima saobraćaja na državnom putu II B reda broj. 313, deonica Rakovac-Zmajevac, a saobraćaj se na deonicama gde se izvode radovi odvija jednom trakom naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć semafora. Takav režim saobraćaja biće na snazi do 17. januara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja