Milion dinara za olimpijce

Ovako se brine o mladim talentima

Milion dinara za olimpijce

Društvo -
NVO Naša Srbija, u saradnji s firmom „Holcim Srbija”, donirala novčana sredstva Matematičkoj gimnaziji

BEOGRAD - Podrška talentima!U okviru projekata za podršku deci i mladima, Nevladina organizacija Naša Srbija, u saradnji s kompanijom „Holcim Srbija”, odlučila je da donacijom od 1.000.000 dinara pomogne Matematičkoj gimnaziji kako bi omogućila odlazak učenika na Međunarodnu olimpijadu koja se održava sredinom jula u Argentini.

Ugovor o donaciji potpisali su direktori „Naše Srbije” i Matematičke gimnazije, Mina Milićević i Srđan Ognjanović.

- Matematička gimnazija je obrazovna ustanova od posebnog nacionalnog značaja, čiji učenici postižu izvanredne rezultate na najvažnijim međunarodnim takmičenjima. Posebna čast i zadovoljstvo nam je da uz pomoć kompanije „Holcim” i njihovih kupaca podržimo vredne i talentovane učenike - rekla je Milićevićeva i dodala da će Naša Srbija nastaviti da podržava rad škole i zajedničke poduhvate njenih učenika.

Direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović poručio je da će ta škola učiniti sve da učenicima omogući najbolje uslove za pripreme.

U okviru projekata koji za cilj imaju unapređenje obrazovanja, Naša Srbija je uz podršku „Holcima” započela i rad na uvođenju kulturno-obrazovnog žiga „Srpski kod”, koji treba da doprinese očuvanju i boljem razumevanju našeg kulturnog identiteta.

(S. Ž.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track