BELI DVOR OPET SIJA: Karađorđevići konačno platili dug za struju!
Foto: Marina Lopičić, Dugovanja, Plaćeno, Plaće

Dvorski kompleks na Dedinju nije u mraku

BELI DVOR OPET SIJA: Karađorđevići konačno platili dug za struju!

Društvo -
Otvorili se Nakon što su krsnu slavu proveli bez grejanja i električne energije, koja im je isključena zbog duga od više hiljada evra, kraljevska porodica iz svog džepa izmirila dugovanja

Porodica Karađorđević nedavno je platila dug za struju, tako da dvorski kompleks na Dedinju više nije u mraku, saznaje Kurir.Kraljevska porodica dugovala je „Elektroprivredi Srbije“ (EPS) nekoliko hiljada evra, zbog čega im je struja bila isključena, pa su čak i svoju krsnu slavu Svetog Andreja Prvozvanog, sredinom decembra, proveli bez električne energije.Obustavljena isporukaTog dana im je EPS ipak na nekoliko sati uključio struju dok su u dvoru bili gosti, a potom je isporuka opet obustavljena. Osim struje, u kompleksu nije bilo ni grejanja, pa su zbog vlage bile ugrožene brojne nepokretnosti.No, nakon što je u medijima otkriveno da su Karađorđevići neplatiše i da je kompleks, koji se nalazi u elitnom delu Beograda, u mraku, oni su odlučili da konačno isplate svoja dugovanja.- Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina platili su struju od svojih privatnih sredstava iako je država zadužena za održavanje dvorskog kompleksa jer je to njena imovina. Sada struje opet ima u dvoru - priča izvor Kurira blizak kraljevskoj porodici.Da u dvoru opet ima struje Kuriru je potvrđeno i u EPS, a u PR službi Karađorđevića kratko su poručili da nemaju komentar u vezi s tim.Bili pošteđeniPodsetimo, tokom 2014. godine javnost je razbesnela činjenica da su Karađorđevići, i pored duga od vrtoglavih 6,1 milion dinara, pošteđeni isključivanja s mreže. Oni su, kad je pukla bruka, napravili dogovor s EPS o reprogramu duga. Dogovor očigledno nisu ispoštovali, zbog čega im je nedavno bila isključena struja, pa su sada konačno rešili da plate dugovanja.(B. K. - M. B.)

ReagovanjaDA LI KARAĐORĐEVIĆIMA DRŽAVA TREBA DA PLAĆA STRUJU?Aleksandar Popović, DSS Vlasnik neka održavaAko je dvorski kompleks na Dedinju u vlasništvu države Srbije, onda ta država treba da plaća i njegovo održavanje.Matija Bećković, akademikNeka pogledaju britansku kraljicuNeka pitaju da li britanska kraljica ili bilo koji kralj u Evropi plaća struju, pa nek onda odluče.Vladan Živulović, član Krunskog savetaPronaći rešenjeMoralo bi da se nađe neko rešenje. Ako država ne želi da vrati Karađorđevićima imovinu, bar neka je održava kako treba. Za to treba obezbediti poseban budžet.Jovanka Spasojević (71), penzionerDa ne plaćajuMislim da država treba da plati ili da ih oslobodi plaćanja. Tolike ljude dočekujemo i svima dajemo, samo našem narodu ne. Nebojša Vuković (53),novinarTroše neracionalnoOni dobijaju pare za troškove, putuju svuda gde stignu, troše novac neracionalno. Svako sam treba da plati svoje račune.Petar Miličković (62),penzionerSami da plaćajuAko im je država dala dvor na korišćenje, onda sami treba da plaćaju, a ako nije, onda treba država.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track