AMG: Krivična protiv Politike i Smajlovićeve zbog ugrožavanja bezbednosti Aleksandra Rodića

Saopštenje za javnost

AMG: Krivična protiv Politike i Smajlovićeve zbog ugrožavanja bezbednosti Aleksandra Rodića

Društvo -
BEOGRAD - Politika je današnjim tekstom "Zašto AIK banka sopstveni ugovor naziva spekulacijom" najgrublje prekršila zakon objavljujući lične podatke vlasnika i direktora kompanije "Adrija medija grupa" Aleksandra Rodića, kao i sve etičke standarde novinarstva i Kodeks novinara Srbije.

U atmosferi velikog pritiska režima na Kurir, pretnji smrću porodici Rodić, praćenja i zastrašivanja naših novinara, Politika objavljuje adrese stanovanja, što predstavlja najgrublje ugrožavanje bezbednosti vlasnika AMG.

Pošto je Politika državni medij, pod kontrolom režima, ovo je napad vlasti koja ne preza ni od ugrožavanja reputacije privrednih subjekata, a posledice toga mogu biti dalekosežne.

Na taj način, kao i mnogo puta do sada, Politika je pokazala da je ponovo sluškinja vlasti i da ni na koji način nije "dragulj srpskog novinarstva", već sredstvo u rukama režima i bezbednosnih struktura za njihove prljave igre i pritisak na slobodne medije.

Perjanica udvoričkog novinarstva u vreme vlasti Slobodana Miloševića - kada su objavljivali zdravstvene kartone vođa Otpora - danas se utrkuje da bude batina režima Aleksandra Vučića, Miloševićevog ministra informisanja, gazeći osnovne etičke principe, o kojima glavna urednica tih novina Ljiljana Smajlović često drugima deli lekcije.

"Adrija medija grupa" traži od novinarskih udruženja i državnih organa da hitno reaguju. Kompanija AMG zbog ovoga će podneti krivičnu prijavu protiv Politike i njene glavne urednice Ljiljane Smajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja