KARIĆ PONOVO POKREĆE BKTV: Bogoljub ne odustaje od srpskih medija i kupio TV Nova?
Foto: Dado Đilas

EKSKLUZIVNO

KARIĆ PONOVO POKREĆE BKTV: Bogoljub ne odustaje od srpskih medija i kupio TV Nova?

Društvo -
U APR iz registra 28. januara izbrisan naziv „Nova.rs medija holding“ i upisano novo poslovno ime „Andriphot limited“, firme koja ima sedište na Kipru

BEOGRAD - Bogoljub Karić kupio je televiziju Nova.rs, nezvanično saznaje Kurir!Porodica Karić, nekadašnji vlasnici BK televizije, koja se sada emituje na internetu, po svemu sudeći ne odustaju od toga da budu vlasnici medija u Srbiji, pa su odlučili da se vrate na velika vrata tako što su kupili televizijsku kuću.Na sajtu Agencije privrednih registara nađeno je da je 28. januara iz registra izbrisan naziv „Nova.rs medija holding“ i upisano novo poslovno ime „Andriphot limited“, firme koja ima sedište na Kipru. Takođe je promenjen zakonski zastupnik, pa je umesto dosadašnjeg direktora Dragana Ðurkovića, kao novi upisan Saša Jovanović. Prema izveštaju APR, Nova.rs imala je u 2014. godini neto gubitak od 157.090.000 dinara.

Dragomir Karić juče nije odgovarao na naše pozive i konkretne poruke, a član Izvršnog odbora Pokreta snaga Srbije BK Jadranka Tasić rekla je da o kupovini televizije ne zna ništa.- Ne bavim se time, sve morate s njihovim advokatom - naglasila je Tasićeva.Pozvali smo advokata porodice Karić Milorada Panjevića, koji kaže da nije upoznat sa detaljima:- Bilo je priče o kupovini, a da li je došlo do toga, zaista ne znam. Kontaktirajte sa advokaticom Verom Čabarkapom, ona vodi pravne poslove za porodicu Karić.

Sa sve mašnicom... Bogoljub Karić će svoje nove zaposlene useliti u zgradu TV Nova
Sa sve mašnicom... Bogoljub Karić će svoje nove zaposlene useliti u zgradu TV Nova

Vera Čabarkapa negira da je došlo do kupovine:- Nisu ništa kupili! Niko od porodice Karić nije u zemlji.Bivši direktor „Nove“ Dragan Ðurković nije želeo ništa da komentariše, dok do Jovanovića nismo uspeli da dođemo.

Nova najavljivala milionska ulaganjaNISU DOBILI NACIONALNU FREKVENCIJUTelevizija Nova je u Srbiju došla zahvaljujući milionskom ulaganju nemačkih investitora, koji su imali velike planove. Program je počela da emituje decembra 2013. godine, a svečanosti koja je tim povodom upriličena prisustvovali su tadašnji premijer Srbije Ivica Dačić, ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm, Rasim Ljajić i drugi. Ta televizija je, takođe, konkurisala i za dobijanje nacionalne frekvencije K5, koja je ostala upražnjena gašenjem TV Avale. Međutim, na sednici Saveta Republičke radiodifuzne agencije odlučeno je da se ta frekvencija ne dodeli nijednom kandidatu. Iz TV Nove su potom uložili prigovor na takvu odluku, ali je on odbijen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja