LONČAR O NESTALIM BEBAMA: Ispunili smo traženo, nadam se konačnom rešenju
Foto: Dragana Udovičić

Nadležni rade sve da do takvih slučajeva više nikad ne dođe

LONČAR O NESTALIM BEBAMA: Ispunili smo traženo, nadam se konačnom rešenju

Društvo -
BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da se nada da će uskoro biti pronađeno konačno rešenje u vezi sa slučajem nestalih beba.

"Ispunili smo sve što je traženo, apsolutno mi više od ovoga ne možemo. Slušali smo sve preporuke EU i evropskih sudova i nadam se da ćemo konačno imati rešenje", rekao je Lončar.

Ministar je rekao da ne želi da daje preuranjene izjave, budući da je danas održan Okrugli sto o Nacrtu zakona o utvrđivanju činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta. On je istakao da nadležni rade sve da do takvih slučajeva više nikad ne dođe.

"Imamo mnogo projekata u porodilištima, uveli smo duple kontrole i mislim da do toga sada ne može da dođe. Nećemo se opuštati, pratimo šta se dešava u svetu i spremni smo da prihvatimo sve da tog problema više nikad ne bude", rekao je Lončar novinarima nakon polagnja kamena temeljca za novu zdravstvenu stanicu u Malom Mokrom Lugu.

Danas je u Ministarstvu pravde, posle duže pauze, održan Okrugli sto Nacrtu zakona o utvrđivanju činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Srbiji, na kojem su učestvovali predstavnici ministarstava zdravlja, pravde, unutrašnjih poslova, RJT i predstavnika roditelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja