UŽIVO RUSKA ALARMANTNA PROGNOZA - SRBIJI PRETI POTOP Putin: Srbima pomoći na sve načine!
Foto: Http://wmc.meteoinfo.ru/

Opasnost još nije prošla

UŽIVO RUSKA ALARMANTNA PROGNOZA - SRBIJI PRETI POTOP Putin: Srbima pomoći na sve načine!

Društvo -
Ruski meteorolozi i dalje upozoravaju da Srbiji preti potop do sada neviđenih razmera. Kiša počinje u četvrtak u 21 sat i padaće do subote

23.23 Izlila se Velika Morava

Zbog visokog vodostaja izlila se Velika Morava kod mesta Čepure u opštini Parćin, preplavivši put Paraćin- Čepure-Raševica, koji je zatvoren za saobraćaj. Deonica puta Čepure - Raševica je zatvorena za saobraćaj, postavljena je odgovarajuća putna signalizacija i vozačima preporučujemo korišćenje alternativnih pravaca", rekao je večeras novinarima predstavnik Direkcije za izgranju opštine Paraćin Dušan Ilić. Ovaj deo puta gotovo uvek bude poplavljen kada naraste vodostaj Velike Morave, a sada je u pitanju poplavni talas koji stiže iz Zapadne Morave, rekli su Tanjugu meštani.

**************************************************

Prema prognozi Hidrometeorološkog centra Rusije, našu zemlju će tokom sutrašnjeg dana pogoditi dva kišna talasa odjednom. Prvi dolazi sa juga i on će zahvatiti Zapadnu Srbiju, dok drugi dolazi sa istoka i izazvaće jake padavine na jugoistoku Srbije.

Meteorolozi iz Rusije takođe upozoravaju da će na pojedinom mestima količine padavina premašiti one iz 2014. godine , i navode da će u proseku pasti od 50 do 70 litara kiše po kvadratnom metru, a negde čak i svih 120 litara, što je više nego tokom celog meseca u ovo doba godine.

Foto: http://wmc.meteoinfo.ru/
Foto: http://wmc.meteoinfo.ru/

Nevreme bi trebalo da počne sutra uveče oko 21 čas, i da traje cele noći, upozoravaju meteorolozi, i dodaju da je opasnost od poplava veća, jer je zemljište već natopljeno vodom, dok su velike reke premašile svoje uobičajene vodostaje. Postoji i opasnost od otapanja snega i slivanja tih voda.

Ruski metorolozi upozoravaju da ovo neće biti kraj nesreći jer Srbiji 17. marta preti još jedan kišni ciklon, nešto manje jačine, ali koji će doneti oko 60 litara padavina po kvadratnom metru.

Foto: AP
Foto: AP

Putin naredio da se Srbiji pomogne na svaki način

Prema saznanjima Kurira, predsednik Rusije Vladimir Putin je lično zainteresovan za sudbinu Srbije i naredio da se spreme transportne letelice i spasilačke ekipe koje će biti upućene u Srbiju u slučaju potrebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track