ZBOG NAPADA NA TRAKTORISTU: Petorici poljoprivrednika 30 dana zatvora
Foto: Fonet

Sud za prekršaje u Apatinu

ZBOG NAPADA NA TRAKTORISTU: Petorici poljoprivrednika 30 dana zatvora

Društvo -
Sud za prekršaje u Apatinu izrekao je presude uhapšenim poljoprivrednicima u ataru sela Gakovo, a prema prvim informacijama, njih petorica je osudjeno na 30 dana zatvora, dok je oslobodjen samo Sanel Grabovica, rečeno je agenciji Beta u sudu.

Šestoro poljoprivrednika iz Gakova, koji su uhapšeni u ataru tog sela pod optužbom da su napali traktoristu kada je pokušao da uzore jednu parcelu.

Paori su tokom prošle noći skoro devet sati saslušavani u Sudu za prekršaje u Apatinu, posle ćega su vraćeni u pritvor.

Okupljene poljoprivrednike ispred suda u Apatinu obišli su noćas potpredsednici Pokrajinske vlade Miroslav Vasin i Branislav Bogaroški.

Poljoprivrednici su uhapšeni u petak pod optužbom da su napali traktoristu koji je u ime uzurpatora gakovačkih oranica došao da uzore jedinu neuzoranu parcelu, ali poljoprivrednici kažu da niko nije povređen.

"Neki dan smo bili u opštini i donesena je odluka, dali su nam tu odluku. Sve kako je rečeno, a oni su došli da blokiraju to", kaže Nebojša Kovačević, poljoprivrednik iz Gakova.

Privedeni poljoprivrednici sinoć su saslušani kod sudije za prekršaje u Apatinu gde su sprovedeni sa lisicama. Oni se terete po Zakonu o javnom redu i miru za nanošenje telesnih povreda, a kako je rekao advokat uhapšenih Branimir Mitrović, za to je zaprećena kazna od 30 do 60 dana zatvora.

Stefanović: Uhapšeni nisu paori

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da šestorica uhapšenih u Somboru nisu paori, nemaju nikakvo poljoprivredno gazdinstvo, ali imaju veliki broj krivičnih dela.

"Navodni paori nemaju nikakvo registrovano poljoprivredno gazdinstvo i poznati su državnim organima. Imaju krivična dela među kojima su iznuda, učestvovanja u tuči, narušavanja javnog reda i mira, falsifikovanje platnih kartica, nedozvoljeno držanje oružjem, neovlašćeno dobijanje kredita...", rekao je Stefanović.

Kako je rekao, i ranije je bilo mahinacija vezanih za poljoprivredno zemljište i subvencije, pa su tako različite grupe tajkuna koji su se ovajdile "gurali jadne paore da ih predstavljaju i potuku se za njih".

"Onda jadne paore policija hapsi, a oni hoće da isteraju pravdu", rekao je Stefanović o dodao da je dobio informaciju da je "šest paora štitilo zemljište od ljudi koji su poslati na to gazdinstvo da rade".

"Oni nemaju prava da štite posed kojim stečajni upravnik upravlja", dodao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track