NARKOMANI KAMENUJU AUTOMOBILE U CRNOJ GORI: Vozači, otvorite širom oči!

Užas

NARKOMANI KAMENUJU AUTOMOBILE U CRNOJ GORI: Vozači, otvorite širom oči!

Društvo -
Srpski državljanin Radovan Stamatović doživeo užasnu neprijatnost na ulazu u Podgoricu pošto su mu oštećena kola u sačekuši, a policija se uopšte ne trudi da uhvati napadače

BEOGRAD - Grupa vandala u podgoričkom naselju Gornja Gorica postavlja barikade na deo magistralnog puta Nikšić-Podgorica, a kada vozači naiđu na prepreku i zakoče, besomučno ih kamenuju.Radovan Stamatović (36) iz Beograda putovao je iz pravca Nikšića ka Podgorici u petak uveče oko 22.30 časova, kad je naišao na barikadu i svu neprijatnost situacije osetio na svojoj koži.

Jurili i po mraku

- Bilo je puno nabacanih grana i pruća, izgledalo je kao zaseda. Zakočio sam, kao i vozila iza mene. Usledilo je kamenovanje vozila. Ja sam se isključio i parkirao sa strane, pozvao policiju, a grupa od sedam mladića nastavila je da gađa automobile. To je trajalo oko 15 minuta, moj auto su pogodili sa dva kamena. Sva sreća, izbegnuta je veća tragedija, mogao je kamen, ne daj bože, da mi razbije staklo i da skrenem s puta - kaže ogorčeni Stamatović.On objašnjava da se ti mladići sakriju iza rastinja i, vrebajući potom nove žrtve, odatle kreću u „akciju“.- Saobraćajci koji su došli počeli su da ih jure... To je trajalo pet minuta. Kad su se vratili, rekli su mi: „Pobegli su nam. Šta ćete, dešava se.“ Nekoliko puta su me pitali da li mi je auto kasko osiguran, kao da im je samo to bitno, a ne bezbednost. Spomenuli su mi da su i njima pre deset dana razbili far. Znači, njima je sve to poznato, a ne preduzimaju ništa - navodi Stamatović.Naš sagovornik je nakon toga otišao u Centar bezbednosti Podgorice kako bi napravili zapisnik, koji mora da plati 60 evra. Gađali penzionere- Čuo sam da je to grupa narkomana, da među njima ima i dece policajaca, i da taj vandalizam traje već dve godine. Stalno gađaju i autobuse i vozove. Skoro su gađali autobus s penzionerima. Oni koji su upoznati s tim zaobilaze taj put jer se boje. Svi su ugroženi, može doći i do veće nesreće, a država nikako da ih spreči. Njima je samo bitno da li je auto kasko osiguran - ogorčen je Stamatović.Pitanja o ovom incidentu uputili smo MUP Crne Gore, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore.

SkupoŠTETA OKO 2.000 EVRARekli su mi da danas dođem i podignem izveštaj i zapisnik, koji moram da platim 60 evra. Moj auto je star tek sedam dana, imam rupe na vratima, koja moraju da se promene. Vrata za ovaj auto nisu ispod 2.000 evra, ja za štetu plaćam 100, a ostatak pokriva osiguranje. Poenta cele ove priče je da se zna za to, da je bezbednost ljudi dovedena u pitanje, a država nema volje da izgrednicima stane na put - ističe Stamatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track