OBNOVIMO CRKVU SVETOG SAVE U NJUJORKU: Evo kako da donirate da se srpska svetinja digne iz pepela!
Foto: Organizacija 28. Jun

Akcija organizacije 28. jun

OBNOVIMO CRKVU SVETOG SAVE U NJUJORKU: Evo kako da donirate da se srpska svetinja digne iz pepela!

Društvo -

BEOGRAD - Tragična vest o požaru u srpskoj crkvi Svetog Save na Menhetnu u Njujorku, na sam dan Vaskrsa, ostavila je milione Srba u otadžbini, ali i dijaspori u neverici.

Ta crkva je decenijama bila ikona grada Njujorka: tu se 1943 godine održala sahrana Nikole Tesle i 1992. je posetio naš patrijarh Pavle, objavila je organizacija 28. jun na svojoj internet stranici

"Mi, organizacija 28. jun, neposredno smo stupili u kontakt sa ocem Đokanom Majstorovićem i njegovim sinom Savom i ponudili našu pomoć za obnovu crkve. Sa zadovoljstvom vam možemo saopštiti da je crkveni odbor odlučio da prihvati našu pomoć", kažu u organizaciji 28. jun.

(FOTO) PRIZORI KOJI SLAMAJU SRCE: Srbi pale sveće na zgarištu pravoslavne crkve na Menhetnu

Foto: Organizacija 28. jun
Foto: Organizacija 28. jun

Vaše donacije možete uputiti preko http://28jun.org/#donate ili http://stsavanyc.org.

Prvih 500 ljudi koji upute svoju donaciju preko sajta 28. Jun, dobiće brojanicu ručne izrade sa Kosova i Metohije. Sav novac će ići direktno za obnovu crkve.

KO JE ZAPALIO 4 SVETINJE NA VASKRS? Do temelja gorele crkve u Rusiji, Njujorku, Sidneju i Melburnu

Organizacija 28. Jun ima odlične i posebne odnose sa ovom crkvom, koja je bila prva da podrži naš projekat „Boj za Kosovo“ 2011 godine. Nakon završetka ovogodišnjeg vaskršnjeg humanitarnog projekta, koji je obuhvatao obnovu kuća za 3 siromašne porodice, pogodila nas ova poražavajuća vest. Sada ćemo skoncentrisati sav naš trud da obnovimu još jednu kuću, duhovnu kuću srpske pravoslavne vere.

Foto: Organizacija 28. jun
Foto: Organizacija 28. jun

Molimo vas da nam pomognete u obnovi ovog kulturnog i duhovnog spomenika Srba u Severnoj Americi.: http://28jun.org/#donate

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track