Jočić mi je pretio zbog tajkuna!

Bivši inspektor MUP Predrag Pavlica tvrdi

Jočić mi je pretio zbog tajkuna!

Društvo -
Šta to radite?! Sve ću da vas pohapsim. J.baću vam mater, poručio Dragan Jočić policajcima koji su podneli prijave protiv Vojina Lazarevića i Vuka Hamovića

BEOGRAD - Našli se da hapse moćnike!Kad je beogradska policija 25. jula 2007. godine podnela krivičnu prijavu protiv četvorice bivših visokih funkcionera EPS zbog potpisivanja štetnih ugovora s kompanijom „Enerdži fajnensing timVuka Hamovića i Vojina Lazarevića, tadašnji ministar policije Dragan Jočić odmah je smenio trojicu policajaca koji su vodili istragu.

Jedan od njih, Predrag Pavlica, koji je u vreme pokretanja istrage o jednoj od najvećih afera bio šef Odseka za suzbijanje korupcije u Odeljenju za privredni kriminal, ekskluzivno za Kurir priča kako im je Jočić pretio.

- Počelo je kad je Vojin Lazarević sedeći u kafani „Gušti mora“ video kajron na TV B92 na kojem je pisalo da su podnete krivične prijave. Pred mnogobrojnim gostima odmah je nazvao Dragana Jočića i rekao mu besno: „Šta je ovo?! Mi vama dajemo pare, a vi podnosite prijave protiv nas!“ - kaže Pavlica.

Jočić, koji je i sam sedeo u nekom restoranu, odmah je pozvao policajce i počeo da viče:

- „Vi ste kriminalci! Šta to radite?! Sve ću da vas pohapsim. Jebaću vam mater!“, drao se. Nakon toga je doneo rešenje da mene prebacuje u policiju u Lazarevac. I druga dvojica kolega prebačena su na lošija radna mesta - priča Pavlica.

Ali tu nije bio kraj njihovim mukama. Tako je našeg sagovornika jedan od načelnika policije vozio automobilom po gradu da bi ga plašio.

- Vozio me je u jednom pravcu, a onda bi odjednom menjao trasu puta i govorio mi da je ministar zakazao sastanak za kasnije. To se ponovilo više puta i na kraju se ispostavilo da uopšte ne idemo kod Jočića, već je to bio način zastrašivanja - kaže Pavlica.

Kurir je juče bezuspešno pokušavao da stupi u kontakt s Draganom Jočićem, dok Vojin Lazarević nije želeo ništa da komentariše.

- Zaista ne želim ništa da pričam na tu temu telefonom. U utorak ću biti u Beogradu, pa možemo da se vidimo i popričamo - rekao nam je Lazarević.

Vlast je štitila Lazarevića i Hamovića od policije
Vlast je štitila Lazarevića i Hamovića od policije

Policajci su penzionisani

Pošto je Pavlici rešenje o nižem radnom položaju ukinuto, on je premešten na staro radno mesto, na koje, pod pritiskom tadašnjeg ministra, prethodno nije mogao da se vrati dve godine. Kasnije je penzionisan. I druga dvojica policajaca koja su radila na ovom slučaju, Dejan Svilar i Petar Damjanac, premešteni su na niža radna mesta. Damjanac je potom penzionisan, dok Svilar danas radi u SBPOK.

Šteta blizu milijardu dinara

Prema podacima navedenim u krivičnoj prijavi koju su sačinili smenjeni policajci i koja je u okružnom tužilaštvu zavedena pod brojem KU 1398/07, navodi se da je država, u periodu od 2001. do 2004. godine, oštećena za 978.236.591 dinar! Oni su u toj prijavi teretili tadašnjeg direktora EPS Ljubomira Gerića i još trojicu funkcionera ove firme zbog sklapanja štetnih ugovora s firmom EFT Hamovića i Lazarevića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track