NE ZABORAVLJAJU HEROJE SA KOŠARA: Privredna komora Vojvodine pomogla petorici bivših boraca
Foto: Printscreen Youtube

Teško žive

NE ZABORAVLJAJU HEROJE SA KOŠARA: Privredna komora Vojvodine pomogla petorici bivših boraca

Društvo -

NOVI SAD - Privredna komora Vojvodine novčano je pomogla petorici boraca bitke na Košarama 1999. godine. Tom prilikom, još jednom je istaknuto da su oni i njihovi saborci simbol otpora i odbrane Srbije.

"Najveća zasluga odbrane Košara pripada herojima koji su položili živote, ranjenima koji su dali delove tela i svim ostalim borcima koji su ostali živi, ali su uložili maksimum napora u odbrani otadžbine",. izjavio je pukovnik u penziji Ljubinko Đurković, komandant odbrane Košara

Tako govori komandant odbrane Košara, a jedan od tada kasetnom bombom pogođenih je i Vladica Čolić, čiji je pradeda ranjen na Solunskom, a deda na Sremskom frontu.

"Sigurno da sam ponosan na sve te momke koji su dali živote, i ranjene, pa i na sebe, ali malo sam razočaran, jer se država nije odužila tim ljudima", kaže Vladica Čolić, vojnik Vojske Jugoslavije 1998/99.

Donekle im se odužila Privredna komora Vojvodine. Izdvojeno je po 100.000 dinara za pet boraca.

"Apelujem da država iznađe rešenje da se tim ljudima pomogne da barem pristojno žive", kaže Dušan Vučičević, generalni sekretar Privredne komore Vojvodine.

Na Košarama je ’99. poginulo 108 oficira, podoficira i vojnika, a ranjeno je njih 265.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track